Doctorița din Buzău răpusă de infarct făcea 10 gărzi pe lună și naveta între 3 dispenasare comunale (FOTO)

Doctorița din Buzău răpusă de infarct făcea 10 gărzi pe lună și naveta între 3 dispenasare comunale (FOTO)
Foto: stirilekanald.ro

Medicul Anca Marinescu ce a murit marți la UPU Buzău în urma unui infarct miocardic făcea între 8 și 10 gărzi pe lună lșa Urgențe și făcea naveta și între dispensarele comunale din Vernești, Scutelnici și Padina, potrivit Știrile Kanal D.

Marinescu efectua gărzi la UPU Buzău din 2008, iar potrivit colegilor săi de muncă, aceasta lucra foarte mult și era epuizată.

După nopțile de lucru în spital mergea la cabinetele sale din Scutelnici și Padina, iar apoi la Centrul de permanență de la Vernești.

"Făcea ca noi ceilalți chiar și opt, uneori zece gărzi într-o luna, ceea ce este foarte mult, în condițiile în care din cauza crizei de medici de la urgente, singur fiind, trebuie să consulți peste 70 de oameni. Este o răspundere extrem de mare, mai ales că ai și presiunea aparținătorilor. Nu ai cum să nu obosești după o noapte la UPU. Ultima gardă din aprilie a făcut-o singură și i-am zis că e prea mult. Te încarci foarte mult negativ, pentru că este o tensiune continuă, muncind cu oameni bolnavi, răniți. Mai avea și deplasările la Vernesti, Scutelnici și Padină", spune medicul Angela Mazdrag, președintele Colegiului Medicilor de Familie din Buzău.

Tags: