Documentarul ”Prinții rivali din Golf”, difuzat de B1 TV, duminică, de la ora 15:30, în premieră și în exclusivitate în România

Documentarul ”Prinții rivali din Golf”, difuzat de B1 TV, duminică, de la ora 15:30, în premieră și în exclusivitate în România
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Filmul analizează evoluția din ultimii ani a trei dintre cele mai influente state din Orientul Mijlociu, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Qatar.

În prim-plan vor fi, desigur, conducătorii de-facto ai acestor state, trei lideri autoritari, Mohammed Bin Salman (Arabia Saudită), Mohammed bin Zayed (Emiratele Arabe Unite) și Tamim bin Hamad Al Thani (Qatar), toți având aspirații de a fi liderii lumii arabe.

Televiziunea Al-Jazeera, o unealtă foarte importantă

În această rivalitate pentru a deveni lideri regionali, cei trei conducători au demarat o serie de proiecte și de investiții majore, pornind de la organizarea Campionatului Mondial de Fotbal (Qatar 2022), cumpărarea de cluburi de fotbal din Europa (Paris Saint-Germain și Newcastle United), proiecte arhitectonice impresionante și până la investiții masive în armată și în armament de ultimă generație (Emiratele Arabe Unite).

De asemenea, ancheta prezintă și modul în care televiziunea Al-Jazeera, deținută de statul Qatar, a devenit o importantă unealtă nu numai în lumea arabă, ci la nivel global.

Relaţia cu SUA

Documentarul prezintă și relația celor trei prinți cu Statele Unite sau cu Uniunea Europeană, dar și legăturile pe care le au cu Rusia lui Vladimir Putin sau cu China lui Xi Jinping.

Duminică, ora 15:30, ”Prinții rivali din Golf”, pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)
20:09 - Cătălin Drulă critică dur PSD și PNL: Acuzații reciproce despre care are infractorii mai mari. Acesta este falimentul moral deplin al proiectului deplin al proiectului Iohannis – România Anormală