Doi francezi au încercat să treacă ilegal granița din România în Bulgaria, pe biciclete, pentru că nu aveau certificat verde COVID

Doi francezi au încercat să treacă ilegal granița din România în Bulgaria, pe biciclete, pentru că nu aveau certificat verde COVID
Foto: Poliția de Frontieră

Doi francezi au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Bulgaria, pe biciclete, deoarece autoritățile din statul vecin nu le-au permis intrarea, ei neavând certificat verde COVID. Acum, polițiștii de frontieră fac cercetări privind infracțiunea de trecere ilegală a frontierei de stat.

Francezi prinși trecând ilegal frontiera

Pe 25 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat cu aparatura din dotare, în apropierea P.T.F. Vama Veche, chiar pe drumul aferent fâșiei de protecție a frontierei de stat, două persoane ce se deplasau, pe biciclete, spre Bulgaria.

Ele au început apoi să transporte mai multe bagaje peste culoarul de frontieră, pe teritoriul Bulgariei. Au fost oprite de polițiștii, care le-au dus la sediul punctului de trecere a frontierei, pentru cercetări, transmite Politiția de Frontieră.

Francezii prinși nu aveau certificat verde COVID

Agenții au aflat astfel că este vorba despre doi cetățeni francezi, care voiau să treacă legal în Bulgaria, prin P.T.F. Vama Veche, pentru a ajunge, în cele din urmă, în Grecia.

Însă autoritățile bulgare nu le-au permis trecerea deoarece nu îndeplineau condițiile sanitare, adică nu aveau dovada vaccinării sau a unui test PCR negativ.

Prin urmare, cei doi francezi s-au gândit să trece fraudulos frontiera de stat, cu ajutorul hărților de pe telefoane.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz.

Urmăriți B1TV.ro și pe