Doi francezi au încercat să treacă ilegal granița din România în Bulgaria, pe biciclete, pentru că nu aveau certificat verde COVID

Doi francezi au încercat să treacă ilegal granița din România în Bulgaria, pe biciclete, pentru că nu aveau certificat verde COVID
Foto: Poliția de Frontieră

Doi francezi au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Bulgaria, pe biciclete, deoarece autoritățile din statul vecin nu le-au permis intrarea, ei neavând certificat verde COVID. Acum, polițiștii de frontieră fac cercetări privind infracțiunea de trecere ilegală a frontierei de stat.

Francezi prinși trecând ilegal frontiera

Pe 25 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat cu aparatura din dotare, în apropierea P.T.F. Vama Veche, chiar pe drumul aferent fâșiei de protecție a frontierei de stat, două persoane ce se deplasau, pe biciclete, spre Bulgaria.

Ele au început apoi să transporte mai multe bagaje peste culoarul de frontieră, pe teritoriul Bulgariei. Au fost oprite de polițiștii, care le-au dus la sediul punctului de trecere a frontierei, pentru cercetări, transmite Politiția de Frontieră.

Francezii prinși nu aveau certificat verde COVID

Agenții au aflat astfel că este vorba despre doi cetățeni francezi, care voiau să treacă legal în Bulgaria, prin P.T.F. Vama Veche, pentru a ajunge, în cele din urmă, în Grecia.

Însă autoritățile bulgare nu le-au permis trecerea deoarece nu îndeplineau condițiile sanitare, adică nu aveau dovada vaccinării sau a unui test PCR negativ.

Prin urmare, cei doi francezi s-au gândit să trece fraudulos frontiera de stat, cu ajutorul hărților de pe telefoane.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea trecută în CV-ul său: Eu sunt cu conștiința împăcată. Știți cum e în lumea asta… Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului