Doi români implicaţi în reţeaua de trafic de droguri a cartelului Medellin, trimişi în judecată

Doi români implicaţi în reţeaua de trafic de droguri a cartelului Medellin, trimişi în judecată

Doi români implicaţi în reţeaua de trafic de droguri a cartelului columbian Medellin, care intenţionau să transporte din America de Sud spre Europa de Vest, prin România, 1,5 tone de cocaină în valoare de 90 de milioane de euro au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT.

Aceştia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Constantin Nadolu, zis „Paco” şi Cătălin Iosef, zis „Jesi” şi „Carlito”, pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc – cocaină şi heroină.

Cei doi români sunt acuzaţi că au participar la o grupare de crimă organizată transfrontalieră, fomrată din cetăţeni columbieni, români şi de alte naţionalităţi, având nucleul în Columbia. Activitatea infracţională a fost desfăşurată în România de Cătălin Iosef şi Constantin Nadolu, sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez, aceştia asigurând preluarea în România a drogurilor de mare risc provenind din America de Sud.

Procurorii au monitorizat activitatea infracţională a membrilor grupării în mod coordonat, colaborând cu ofiţerii DEA şi cu autorităţile din Ecuador, Italia, Spania, Olanda şi Turcia.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)