Doliu în culori: Pictorul Ion Sălişteanu s-a stins din viață

Doliu în culori: Pictorul Ion Sălişteanu s-a stins din viață

Pictorul Ion Sălișteanu a murit, miercuri, la vârsta de 81 de ani. Acesta va fi înmormântat, vineri, în Cimitirul Bellu din Capitală, conform Mediafax.

Reprezentanții Academiei Române au precizat că ceremonia funerară va avea loc la ora 12:00, pe Aleea Academicienilor.

Sălișteanu a realizat peste 4.000 de lucrări în care se poate observa interesul acut pentru arta medieval și bizantină, abstractizând adesea și având o preferință special pentru ordonarea formelor în natură.

Academia Română menționează, într-un comunicat, că întreaga operă a pictorului a fost recunoscută național și internațional fiind atestată de numeroase premii și distincții.

Ion Sălișteanu a devenit, în 1955, membru al Uniunii Artiștilor Plastici profeșioniști, devenind apoi, în 1999, președintele de onoare al instituției.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)