Două doze de Pfizer protejează în procent de 70% în fața spitalizării, după infectarea cu varianta Omicron. Ce spun studiile cu privire la contaminare  

Două doze de Pfizer protejează în procent de 70% în fața spitalizării, după infectarea cu varianta Omicron. Ce spun studiile cu privire la contaminare   
Foto: Hepta.ro

Varianta Omicron sau varianta din Africa de Sud a fost descoperită în urmă cu câteva săptămâni și este una dintre cele mai ușor transmisibile variante de COVID-19. Specialiștii au atras atenția asupra faptului că ar putea fi mai contagioasă și ca varianta Delta. Spre exemplu, în Regatul Unit, Omicron ar urma să devină dominantă, în doar două zile.

Una dintre cele mai mari întrebări, odată cu apariția variantei Omicron, a fost în ce măsură sunt eficiente vaccinurile de pe piață în fața mutațiilor noii variante și mai ales în ce măsură ne protejează de o posibilă infectare. Unul dintre cele mai mari studii realizate recent indică o protecție de 70% în fața formelor agresive de boală și a spitalizării, în cazul vaccinării cu două doze de Pfizer și 30% protecție în fața infectării.

Cât de eficient este vaccinul de la Pfizer în fața Omicron

Un studiu recent arată cât de eficient este vaccinul Pfizer în fața variantei Omicron și scoate la iveală noi detalii cu privire la timpul de răspândire. Studiul s-a bazat pe 211.000 de rezultate pozitive ale testelor pentru COVID, realizate în luna noiembrie. Aproximativ 78.000 dintre acestea au fost atribuite variantei Omicron.

Totuși, cele 78.000 de cazuri nu reprezintă teste confirmate pentru Omicron, deci studiul realizat de către cel mai mare administrator privat de asigurări de sănătate din Africa de Sud, Discovery Health, nu poate trage concluzii concludente cu privire la varianta îngrijorătoare.

Echipele de cercetare ale Discovery și în colaborare cu Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud (SAMRC) au calculat ca două doze din vaccinul Pfizer vor oferi o protecție de 70% în fața formelor grave de COVID-19 și o protecție de 30% în fața contaminării.

Până în prezent, în Africa de Sud s-au administrat peste 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer, iar cel de-al doilea ser administrat este cel de la Johnson & Johnson.

Copiii, risc mai mare de spitalizare după infectarea cu Omicron

Totuși, potrivit studiului publicat de Reuters, copii au cu 20% mai multe șanse de a dezvolta forme severe odată cu infectarea cu Omicron, comparativ cu persoanele adulte. Aceste date s-au înregistrat în timpul celui de-al patrulea val pandemic din Africa de Sud.

Pentru moment, rezultatele studiului sunt unele preliminare, așa cum a avertizat și Discovery.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:28 - Vor fi maxim 16 ministere în noul Guvern. Decizia coaliției
17:27 - Gheorghe Ialomițianu: Guvernul actual a sacrificat finanțele României pentru câștigarea alegerilor. Numai de la începutul anului datoria publică până în septembrie a crescut cu 140 de miliarde de lei, mai mult decât în pandemie (VIDEO)
17:04 - Consiliul JAI discută joi despre data de eliminare a controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria, anunță MAI. Cătălin Predoiu va participa la eveniment
17:02 - Un italian a rămas fără 33.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de o româncă. Cum l-a păcălit
17:01 - Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: Atacul cibernetic asupra Electrica a aparţinut grupării Lynx Ransomware
16:59 - Cunoscut epidemiolog din România, despre Boala X: „Rata de mortalitate este 7,6%. La COVID era de 1%”. Care sunt cele mai frecvente simptome
16:43 - Prima reacție a lui Clotilde Armand după pierderea procesului cu ANI: „Justiția lui Ciolacu funcționează” / „Voi ataca decizia la instanțele europene”
16:42 - Macron și Tusk vor discuta despre o forță de menținere păcii în Ucraina, cu 40.000 de trupe străine
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)
16:29 - Ghețarii din Italia au continuat să se retragă în 2024. Întregul arc alpin se topește