Două focare noi de COVID-19 în judeţul Prahova. Unul dintre acestea este la Spitalul de Psihiatrie Voila

Două focare noi de COVID-19 în judeţul Prahova. Unul dintre acestea este la Spitalul de Psihiatrie Voila
Foto: Facebook / Spitalul de Psihiatrie Voila

Două noi focare de Covid-19 în județul Prahova. Unul dintre acestea este la Spitalul de Psihiatrie de la Voila, iar cel de-al doilea la o societate comercială. În ultimele 24 de ore,63 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost depistate pe raza județului. Deasemenea, amintim că localitatea Gornet este în carantină, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Focar de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Voila din judeţul Prahova

Un focar de COVID-19 a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie de la Voila,județul Prahova. Potrivit autorităților, 13 angajaţi au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-Cov-2.

Focarul de la această unitate sanitară a fost declarat la scurt timp după ce prefectul de Prahova anunţase că în spital ar putea fi deschisă o secţie pentru cei diagnosticaţi cu COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a demarat ancheta epidemiologică şi au fost dispuse ca măsuri suplimentare izolarea persoanelor pozitive şi a contacţilor, redirecţionarea personalului de pe alte secţii, anunță Prefectura Prahova.

De asemenea, un alt focar a fost raportat la o societate comercială din judeţ, aici fiind testate pozitiv nouă persoane.

În acest caz, s-a dispus reducerea activităţii la 10% pentru finalizarea proiectelor începute, dezinfecţia spaţiilor şi asigurarea continuităţii lucrului doar cu personalul care nu a avut contact cu persoanele confirmate cu noul coronavirus.

Alte focare de Covid-19 în județul Prahova

Anterior, focare de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, precum şi la Spitalul Orăşenesc Băicoi.

De la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-Cov-2 1694 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate şi externate, iar 73 au decedat. Ultimele decese ale unor persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost înregistrate în cazul a două femei cu vârsta de 75, respectiv 81 de ani. Ambele aveau şi alte boli grave.

În ultimele 24 de ore, 63 de noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate în judeţul Prahova.În ultimele 24 de ore 63 de noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate în judeţul Prahova.

În secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 22 de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus, dintre care 11 sunt ventilaţi.

O localitate din Prahova, băgată în carantină după creșterea numărului de cazuri de coronavirus

Autoritățile au anunțat că în urma analizei de risc, în data de 22 iulie,a fost derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv, localitatea Gornet, comuna Gornet, Județul Prahova.Carantina zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Această decizie este reglementată prin Art.12 Aln.1 din Legea 136/18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.De asemenea, conform Art. 15 din LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2020, Ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau ale persoanei desemnate de acesta, emise în temeiul prezentei legi, se aplică, de îndată, de autorităţile competente şi se publică pe site-urile oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Autorităţile publice centrale şi locale asigură informarea publică a cetăţenilor din zonele supuse carantinei prin campanii de informare.