Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”

Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”
Captură Video - Pro TV

Două tâlhării au avut loc în cartierul Militari din București la doar câteva ore distanță. Polițiștii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere, dar încă nu i-au identificat pe făptași.

Bătrână lăsată fără 250 de lei. Hoțul nu a fost prins

Primul atac a avut loc într-un bloc de pe bulevardul Iuliu Maniu. Victima a fost o pensionară care mergea în vizită la o prietenă. Ea a fost atacată în lift de un bărbat care purta mască. Femeia a încercat să țină portofelul, dar individul tot a reușit să i-l smulgă, informează Pro TV.

Victimă: „Am alergat după el, dar nu am reuşit să îl prind.”

Reporter: Dar aici în lift aţi apucat să strigaţi după ajutor?

Victimă: „Şi în lift am strigat, şi pe stradă, că am traversat Apusului, dar nimeni nu a vrut să mă ajute.”

Reporter: Ce a apucat să vă fure?

Victimă: „250 de lei, buletinul şi cardul de sănătate”.

Polițiștii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă și au constatat că bărbatul a urmărit-o pe victimă încă de când aceasta schimbase nişte bani la un magazin din apropiere.

Nici autorul celei de-a doua tâlhării nu a fost identificat

Zece ore mai târziu, într-o scară vecină, o femeie care se întorcea acasă încărcată cu bagaje a fost abordată de un individ. El s-a oferit să o ajute cu bagajul, dar, în loc, a atacat-o în scara blocului, i-a smuls poșeta și a fugit.

Mai târziu, agenții au găsit poșeta goală. Victima a rămas astfel fără bani și carduri bancare. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată un bărbat îmbrăcat diferit de precedentul.

„Uitaţi-vă, vedeţi, poate să intre peste ei oricând! Şi cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni! Absolut nimeni! Noi care mai suntem pe aici! Am filmare când femeia fugea pe aici şi era lumea în staţie şi pe aici nu s-a băgat absolut niciunul. Ce înseamna asta?”, a spus un localnic.

Recent, doi indivizi au furat din acelaşi bloc trei biciclete. Nici ei nu au fost prinși.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:56 - ATP și WTA lasă Wimbledon fără puncte pentru clasamentul mondial din cauză că i-a exclus pe sportivii din Rusia și Belarus. Cel mai prestigios turneu de tenis devine practic un eveniment amical
22:52 - NATO, despre arma laser a liderului de la Kremlin: Nu sunt atât de performante cum spun ei, așa cum nu sunt nici atât de precise armamentele „de precizie” ale Rusiei
22:47 - SUA va oferi Ucrainei sisteme de rachete Patriot
22:26 - Finlanda a lansat berea NATO pentru a marca cererea de aderare: „Un gust de securitate cu un strop de libertate”
22:19 - Bătălia pentru Donbas: soldații ucraineni au respins 11 atacuri și au distrus peste 30 de echipamente militare
22:17 - MAE l-a contactat pe ambasadorul Ungariei în România după mesajul controversat al președintei Katalin Novak: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat”
21:57 - OMS, reuniune de urgență pe tema focarului de variola maimuței. Germania spune că e cel mai mare din istoria Europei. Au fost raportate cazuri în cel puțin 8 state europene
21:55 - Chef Cătălin Scărlătescu, primele declarații despre plecarea la „America Express”: „Să vedem ce-o să iasă din combinația asta”
21:45 - Alexandra Stan, la un pas de moarte: „Mă gândeam să-mi iau viața și chiar am încercat de două ori”. Artista a trecut prin clipe teribile
21:30 - Cristian Bușoi: Optimizarea fiscală este necesară. Impozitul progresiv va genera nemulțumire și va crește și mai mult evaziunea fiscală (VIDEO)