Dr. Tudor Ciuhodaru (PSD): Certificatul verde limitează drepturile unora și nu rezolvă problema pandemiei

Dr. Tudor Ciuhodaru (PSD): Certificatul verde limitează drepturile unora și nu rezolvă problema pandemiei
Dr. Tudor Ciuhodaru

Medicul primar Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, nu este de acord cu impunerea certificatului verde COVID și implicit, cu suspendarea contractelor de muncă pentru angajații care nu acceptă administrarea serului, măsură susținută de către Florin Cîțu.

Potrivit medicului Ciuhodaru, impunerea certificatului verde nu reprezintă o măsură care să oprească pandemia.

„Ce vrem să facem? Vrem să oprim pandemia sau vrem să dăm o hârtie care nu ştiu ce valoare are? Certificatul verde arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat şi poate transmite boala

Ne uităm ce se întâmplă la ora actuală în Uniunea Europeană (…). Suntem pe un teren minat şi eu am votat împotriva paşaportului verde digital la nivel european pentru că atât timp cât nu avem o certitudine că oprim acel lanţ de transmitere epidemiologic, restul măsurilor sunt practic o patalama inutilă care dă drepturi unora, limitează drepturile alora, dar de fapt nu rezolvă problema pandemiei”, a declarat europarlamentarul, pentru Antena 3.

Vaccinarea nu este „singura soluție”, potrivit medicului Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru cere retragerea urgentă a proiectelor de lege privind introducerea pașaportului verde digital.

„Am propus de la începutul acestei pandemii 4 măsuri concrete, o nouă strategie, planul B pentru ca toți românii să poată avea o viață normală și în pandemie:

  1. Testare extinsă regulată gratuită. Testezi, depistezi, izolezi și împiedici transmiterea. Creșterea numărului de cazuri nu va mai fi precum decolarea unei rachete și astfel se va putea asigura și asistența medicală pentru toți. În plus dacă depistezi la timp tratezi la timp și cel puțin o parte din acești pacienți nu vor mai ajunge la terapie intensivă.
  2. Vaccinare doar în baza unui consimțământ informat.
  3. Creșterea capacității de terapie intensivă (paturi și personal). Cu doar 5% din sumele date pe cele 120 de milioane de doze de vaccinuri am fi putut avea în plus 100 de paturi de terapie intensivă. Și asigurarea de spitale ,,albe”, centre de excelență care să asigure permanent, fără probleme sau restricții, accesul la tratament și pentru celelalte categorii de pacienți.
  4. Accesul la alternative terapeutice pentru toți românii. Medicamente ușor de administrat, pe care să le putem lua de la farmacie și care pot fi eficiente pentru a trata boala din stadiile incipiente. E clar că nici aici nu au făcut nimic”, a precizat Tudor Ciuhodaru, pentru sursa citată.
Urmăriți B1TV.ro și pe