Dumnezeul răzbunător din manualul de Religie de clasa a III-a: Cum mor copiii în somn, sunt călcați de mașină sau rămân muți dacă nu pupă moaște și muncesc de sărbători (FOTO)

Dumnezeul răzbunător din manualul de Religie de clasa a III-a: Cum mor copiii în somn, sunt călcați de mașină sau rămân muți dacă nu pupă moaște și muncesc de sărbători (FOTO)
Foto: adevarul.ro

Dumnezeu este răzbunător și violent și îi pedepsește aspru pe cei care fac fapte rele. Cam asta este concluzia la care ar putea ajunge un copil în clasa a III-a, care citește dintr-un manual de religie.

De exemplu, asta pot înțelege elevii citind lecția ”Moise, de la robie la libertate”, din manualul Religie, informează Adevărul.

”Ca să-l determine pe faraon să-i elibereze din robie pe evrei, Dumnezeu a trimis asupra egiptenilor zece pedepse foarte grele”: a transformat în sânge apa râului Nil, a acoperit cu broaşte tot pământul Egiptului, au apărut ţânţari peste tot, a umplut casele şi pământul egiptenilor cu tăuni, au murit de foame multe vite, au apărut răni şi bube pe oameni şi pe vite, a trimis grindină, apoi lăcuste care au distrus totul, a trimis întuneric peste Egipt, a ucis pe primii băieţi nou-născuţi în familiile egiptenilor, iar pedeapsa care l-a lovit "direct în inimă" pe faraon a fost să îi omoare fiul care îi urma la tron”.

Și de parcă nu ar fi fost de ajuns, la finalul lecției copiii trebuie să spună dacă au auzit în vremurile noastre despre astfel de pedepse date de Dumnezeu.

O altă relatare horror apare peste câteva pagini:

Foto: adevarul.ro

Într-un alt manual se prezintă povestea unei fete care a fost călcată de mașină, pentru că a preferat să facă murături în zi de sărbătoare, în loc să se închine la moaștele Sfintei Parascheva. Fata s-a însănătoșit după ce mama ei i-a cerut iertare Sfintei Parascheva și s-a rugat pentru salvarea fiicei sale.

Manualele de religie îi îndeamnă pe copii să cheme preoţii şi să se ungă cu ”undelemn sfinţit”, atunci când sunt bolnavi.

Reprezentanții Bisericii au anunțat că vor revizui manualele de religie.

Urmăriți B1TV.ro și pe