Elan Schwartzenberg, primul mesaj după revocarea mandatului său de arestare: ‘Nu am să-i iert toată viața pe cei responsabili. Viața e lungă și plină de surprize’

Elan Schwartzenberg, primul mesaj după revocarea mandatului său de arestare: 'Nu am să-i iert toată viața pe cei responsabili. Viața e lungă și plină de surprize'

Elan Schwartzenberg a făcut, miercuri, primele declarații după ce a scăpat definitiv de mandatul de arestare preventivă în lipsă și de urmărirea internațională.

Omul de afaceri consideră că s-a făcut dreptate. Acesta susține că „n-am fost și nu sunt vreun sfânt, urăsc din suflet ipocrizia, îmi asum tot ce am făcut, cu bune și rele, dar refuz să plătesc, în orice mod, pentru ceva ce nu am comis.”

„Am fost pus sub urmărire pentru o presupusă complicitate cu fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Trei judecători ÎCCJ au refuzat arestarea lui Radu Mazăre în 2014 și alți trei, tot de la ÎCCJ, l-au achitat în iunie 2018. Eu, deși acuzat de coparticipare la fapta lui Mazăre, am fost trimis în judecată separat, ceea ce este total neobișnuit în practica judiciară. Am fost citat contrar oricăror legi la o adresă inexistentă, și, ulterior subiect al unui mandat de arestare emis ilegal, care, culmea tupeului, a fost menținut inclusiv un an după achitarea dată de ÎCCJ.În cele din urmă am fost acuzat că am fost complice la o faptă inexistentă …negru pe alb și fără echivoc”, a declarat Schwartzenberg pentru Q Magazine.

Omul de afaceri român de religie iudaicăa plecat în Israel în urmă cu șase ani. Acesta spune că orașul Tel Aviv i-a dat însă ocazia să renască.

“Din fericire, orașul Tel Aviv este locul preferat al băiatului meu. A fost aici în toate vacanțele, iar pentru mine aici e ACASĂ. O climă de rai, mâncare bună, mult sport în aer liber, prieteni vechi și noi. În plus, este tărâmul inovațiilor IT. O start-up country, la propriu și la figurat. Aici m-am reinventat profesional cu enorm de multe satisfacții”, a adăugat acesta.

Schwartzenberg a mărturisit că nu-i va ierta niciodată pe cei responsabil judiciară produsă, care a dus la pierderea celui de-al doilea fiu al său.

“Partenera mea de viață din ultimii zece ani, fiind însărcinată în 2016, sănătoasă și cu analizele specifice perfecte, a făcut avort spontan, odată cu șocul aflării din presă despre emiterea mandatului de arestare. Probabil a fost ultimul tren pentru noi doi…

Strict pentru acest fapt nu am să-i iert toată viața pe cei responsabili. Mulțumesc avocatului Florin Cojocaru pentru tenacitatea și profesionalismul lui în acest dosar. Las în sarcina lui orice demersuri juridice compensatorii la adresa celor vinovați. Eu nu cred în judecată divină, și nici în satisfacții morale sau financiare obținute prin justiție la adresa acestor CĂLĂI”, a povestit acesta.

Elan Schwartzenberg promite că cei responsabili vor plăti.

“Pot, însă, să le promit solemn fiecăruia din ei că un om care are mijloace și este dispus să le folosească, cu determinare, consecvență și creativitate, spre a-i face să plătească pe cei care l-au dat infernului, poate transforma în calvar viața lor și a familiilor lor (familia voastră este la fel de „îndreptățită” la același statut cu a mea), respectând integral legea și fără a comite vreo infracțiune… Viața e lungă și plină de surprize. Nu i-am nominalizat, dar cunosc în detaliu numele și povestea de viață a fiecărui participant la această sagă. Eu dorm liniștit. Voi?”, a declarat Elan Schwartzenberg pentru Qmagazine.