Elevii din școlile particulare autorizate și acreditate ar putea primi burse de performanță și burse de merit

Elevii din școlile particulare autorizate și acreditate ar putea primi burse de performanță și burse de merit
Foto: Pixabay.com

Elevii din școlile particulare acreditate și autorizate ar putea primii burse de performanță și burse de merit. Din primele date, ar fi vorba despre un număr de aproximativ 15.000 de elevi care ar putea beneficia ce acestea.

Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputaților de un grup de parlamentari din toate partidele și prevede acordarea burselor de performanță și de merit și în rândul elevilor care învață în școli private.

Elevii din școlile particulare ar putea primi burse de merit și performanță

Noul proiect, prevede acordarea burselor de merit și burselor de performanță și pentru elevii din școlile private, așa cum se întâmplă cu cei din școlile de stat. Condiția este ca unitățile de învățământ private în care ei învață să fie autorizate și acreditate.

„Elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar, inclusiv cei din unităţile şcolare particulare autorizate/acreditate, beneficiază lunar de burse de de performanţă şi de burse de merit”, se arată în proiectul de lege depus în Camera Deputaților, potrivit Edupedu.ro. 

Aproximativ 150.000 de elevi ar urma să beneficieze astfel de burse

Parlamentarii au prezentat în expunerea de motive inechitate care se produce în această situație pentru elevii care vin din școlile private acreditate. Aceștia susțin că intervin „discriminarea” și „inechitatea”, având în vedere că și acești elevi au rezultate deosebite la învățătură și au dreptul la bursele de merit și de performanță, mediile lor fiind echivalente cu cele ale școlarilor de la stat. 

Din primele calcule, se estimează că aproximativ 15.000 de elevi din școlile private ar putea primi burse de merit și performanță dacă acest proiect de lege va trece.

Urmăriți B1TV.ro și pe