Emil Boc: Banii pentru Cluj Arena au fost alocați la fel ca și la București, să avem stadion de Champions League

Emil Boc: Banii pentru Cluj Arena au fost alocați la fel ca și la București, să avem stadion de Champions League

Fostul premier Emil Boc susţine că proiectul de HG privind alocarea a 60 de milioane lei pentru Cluj Arena a fost adoptat cu respectarea tuturor prevederilor legale, precizând că în aceeaşi şedinţă s-au alocat 35 de milioane de euro pentru Naţional Arena din Bucureşti, prin exact aceeaşi procedură.

„Proiectul de Hotărâre de Guvern privind Cluj Arena a fost adoptat cu respectarea tuturor prevederilor legale, astfel încât, din acest punct de vedere, banii au fost alocaţi pentru ca şi la Cluj-Napoca, la fel ca la Bucureşti, să avem un stadion de Champions League, cu care România să se poată mândri. Precizez că în aceeaşi şedinţă de Guvern am alocat 35 de milioane de euro pentru Naţional Arena din Bucureşti, exact prin aceeaşi procedură şi prin aceleaşi mecanisme. Ce să înţeleg din raportul Corpului de Control, că orice investiţie la Cluj este ilegală şi orice investiţie în Bucureşti este legală?”, a spus Boc, potrivit Mediafax.

El a adăugat că îi lasă pe alegători să aprecieze momentul ales de reprezentanţii Corpului de Control al premierului pentru prezentarea publică a raportului privind Cluj Arena.

Guvernul va sesiza Parchetul pentru nereguli constatate de Corpul de Control al premierului în alocarea de către Guvernul Boc, în 2010, din Fondul de rezervă, a 60 de milioane de lei pentru amenajarea unui stadion modern (Cluj Arena) pe amplasamentul stadionului Ion Moina din Cluj-Napoca, la propunerea foştilor miniştri Traian Igaş şi Gheorghe Ialomiţianu.

Tags: