Emisiunea "Condamnații" prezintă cazurile a doi tineri: unul condamnat pentru tâlhărie și celălalt pentru furt (VIDEO)

Emisiunea "Condamnații" prezintă cazurile a doi tineri: unul condamnat pentru tâlhărie și celălalt pentru furt (VIDEO)

Adriana Stoicescu a prezentat, sâmbătă, în emisiunea „Condamnații”, de pe B1 TV, povestea lui Vali Păun, condamnat pentru tâlhărie, și a lui Florin Țesală, ambii colegi la închisoarea de minori de la Craiova.

„Nu prea știam ce înseamnă să faci tâlhării. Am crescut fără mamă. M-a crescut mamaie”, își începe Vali povestea.

„Era prima dată și îmi plăcea. Era o senzație bună să fur, să mă duc cu băieții. Aveam 14- 15 ani. Am furat o geantă, un telefon. Am plecat în străinătate cu mătușa. Am furat și acolo, în Finlanda, am fost arestat. Mi s-au dat cinci ani și am fost adus cu avionul în România”.

Vali Păun speră să ajungă un mare cântărețși spune că nu este vizitat de „mai nimeni. Pentru că tatăl meu a fost arestat când aveam 6 luni. Mama s-a măritat după aceea. Și așa sunt crescut de bunici. Nu mă vizitează mai nimeni. Tata e plecat. Vine o dată la trei luni, la patru luni. E plecat în Belgia. Cu mama nu am luat nicio legătură”.

Florin Gabriel Țesală a ajuns în închisoare pentru furt.

„E greu că nu ai pe cineva aproape, să îți spună o vorbă bună”, descrie viața în închisoare, unde a ajuns pentru că a furat fiare cu câțiva prieteni.

„Era prima dată când furam. Bunica mea a suferit cel mai mult și nu mi-a părut rău decât că îmi la singur bunicii și că plec undeva unde nu ai să înveți ceva care să îți fie de folos în viață. am știu că nu o să-mi fie bine. e o etapa prin care trebuie sa trec ca sa pot sa avansez. Știam de închisoare, dar nu știam pe pielea mea, ci a altora.”

„Am mai venit cu un tovarăș. Am avut mare noroc cu el pentru că mai fusese de trei ori arestat. M-a îndreptat ca să pot să supraviețuiesc și să ies afară cu fruntea sus. Mai am puțin și mă eliberez”, spune Florin că a fost norocul său.

În închisoare povestește că învați „să nu fii obraznic, să nu înjuri, să respecți lumea, să nu păcălești oamenii, fii cinstit și toată lumea va fi cinstită cu tine”.

Nu își aduce aminte prima noapte, dar spune că cel mai greu moment a fost „când a venit familia mea la mine și a trebuit să doarmă în gară ca să poată să vină a doua zi în vizită. Bunica mi-a spus să fug. Tata mi-a zis că am mandat mic. Mama, de altă părere, bunicul, de altă părere. M-am luat după ei și am venit, m-am prezentat. Eu eram conștient că dacă fug nu voi mai avea o viață liberă”.

Întrebat ce fel de oameni a găsit în închisoare, Florin spune că „fel și fel. Buni, răi, mai răi decât buni”.

Emisiunea „Condamnații” prezintă cazurile a doi tineri: unul condamnat pentru tâlhărie și celălalt pentru furt