Ion DOBRAN, eroul de RĂZBOI cu o PENSIE sub 3.000 de lei, împlinește 100 de ani (FOTO)

Ion DOBRAN, eroul de RĂZBOI cu o PENSIE sub 3.000 de lei, împlinește 100 de ani (FOTO)

Generalul Ion Dobran, eroul de război cu o pensie mizeră, împlinește, marți, 100 de ani.

Cazul generalului de aviație a devenit cunoscut în 2017, în contextul pensiilor speciale. Dobran primea de la statul român pentru faptele sale de vitejie sub 3.000 de lei, în timp ce “militarul de carton” Cristian Ciocoiu, secretar de stat în MAI, primea 13.000 lei/ lună. (Detalii AICI)

“Generalul Ion Dobran va implini maine 100 de ani.Forţele Aeriene Româneii vor acorda cu aceasta ocazie inca o stea. Dobran este ultimul pilot roman de vanatoare din Al Doilea Razboi mondial in viata. Fotografia am facut-o anul trecut. L-am intervievat imediat dupa ce, la 99 de ani, generalul zburase cuIacarii Acrobati Aerobatic Yakers. Ulterior, in aceeasi formula, el a survolat Arcul de Triumf chiar la Parada de 1 Decembrie. Respect!”, a scris Adelin Petrișor pe Facebook.

Ion Dobran a participat la 340 de misiuni, a doborât 18 avioane inamice şi a fost doborât, la rândul său, de trei ori. După război, a fost persecutat de comunişti, fiind dat afară din casă şi obligat să muncească din greu în fabrică.

Citește AICI povestea și a altor eroi ai României bajocoriți de statul român

Tags:
Ultima oră
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)
17:30 - Simona Halep, decizie radicală după apariția variantei Omicron: „Nu vreau să risc nimic”
17:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)
16:47 - MAE: Ambasada din Pretoria și Consulatul General de la Cape Town gestionează situația a 39 de români