Exact când șapte polițiști din Ilfov erau acuzați de abuz după ce au percheziționat niște minori într-o clasă, într-o altă școală un elev și-a înjungiat colegul sub ochii îngroziți ai copiilor și profesorilor

Exact când șapte polițiști din Ilfov erau acuzați de abuz după ce au percheziționat niște minori într-o clasă, într-o altă școală un elev și-a înjungiat colegul sub ochii îngroziți ai copiilor și profesorilor
Foto: bzi.ro

Școlile românești se confruntă cu un val de violență extremă iar autoritățile par a fi incapabile de a găsi o rezolvare pentru a preveni victimele din rândul copiilor. Chiar și așa, sunt situații când până și oamenii legii sunt intimidați sub diferite forme în a proteja viața copiilor și profesorilor din incinte instituțiilor de învățământ.

O demonstrează și un recent conflict, aparent banal dintr-o pauză dintre orele de studiu, izbucnit între doi elevi dintr-o școală gălățeană care a fost la un pas de a se termina printr-o tragedie după ce unul dintre elevi a scos un briceag – cu care intrase nestigherit în incinte instituției – pe care l-a înfipt de mai multe ori în copilul pe care se înfuriase.

Evenimentul vine parcă asemeni unui răspuns clar la un alt eveniment care a dus la anchetarea nedreaptă a unor polițiști din Ilfov după ce aceștia au percheziționat câțiva minori într-o școală din localitatea Jilava, motiv pentru care au fost acuzați de… abuz.

Astfel, un elev în vârstă de 14 ani şi-a înjunghiat, marți, un coleg de clasă în incinta Școlii Gimnaziale de lângă Movileni, o comună aflată în proximitatea orașului gălățean Tecuci;  victima, un copil de 13 ani a ajuns la spital într-o baltă de sânge. Totul s-a petrecut în jurul prânzului, sub ochii îngroziți ai celorlalți minori care au asistat la scenele care i-au terifiat.

Apelul la 112 a fost făcut chiar de directorul școlii

„Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci care au ajuns în scurt timp la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și au stabilit faptul că, în jurul orei 10:50, în pauza dintre orele de curs, a izbucnit un conflict spontan între doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a și a VIII-a, ambii cu domiciliile în comuna Movileni”, a transmis IPJ Galați.

Potrivit polițiștilor, o simplă hârjoneală copilărească a luat o întorsătură șocantă după ce dintre cei doi, elevul de 14 ani, ar fi scos un briceag și l-ar fi înjunghiat pe celălalt copil de mai multe ori în abdomen și în antebraț.

Agresorul minor, posibil să fie anchetat sub aspectul săvârșirii de tentativă de omor

Băiatul de 13 ani a fost a fost transportat în stare de șoc și plin de sânge la Spitalul de Copii din Galați, unde a rămas internat pentru a primi îngrijiri medicale.

Oamenii legii constituit dosar penal de cercetăre sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe în acest caz care a pus în pericol viața elevilor și cadrelor școlare. Din acest motiv se analizează schimbărea încadrării juridice a faptei în tentativă de omor, împrejurare în care dosarul va fi preluat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti