EXCLUSIV // Creștere bruscă a numărului de cazuri de coronavirus în Vaslui. Detalii despre cel mai mare focar din județ: 190 de persoane infectate într-un centru bagat în carantină

EXCLUSIV // Creștere bruscă a numărului de cazuri de coronavirus în Vaslui. Detalii despre cel mai mare focar din județ: 190 de persoane infectate într-un centru bagat în carantină
sursa foro: pixabay

EXCLUSIV // O creștere bruscă a numărului de cazuri noi de coronavirus a fost raportată, marți, în cazul județului Vaslui. În ultimele 24 de ore, au fost raportate nu mai puțin de 113 îmbolnăviri, cel mai mare bilanț, după cel înregistrat în Capitală, cu 151 de cazuri noi.

Numărul de cazuri noi reprezintă peste 10% din numărul total de infectări de coronavirus de la începutul pandemiei, în Județul Vaslui, care a ajuns marți la 999.

Instituția Prefectului a precizat pentru B1.RO că cel mai mare focar din județ este cel de la un centru pentru persoane cu dizabilități din Huși, unde 190 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

“Pe data de 8 august am anunțat instituirea carantinei în Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoana adultă cu dizabilități din municipiul Huși. Încă de atunci noi am comunicat un numărde 76 de persoane depistate pozitiv, care se aflau în locația carantinată. Acest număr de cazuri a fost raportat de INSP abia în cursul zilei de astăzi. De aici a apărut această creștere bruscă, de la o desincronizare între DSP și INSP.

În momentul de față sunt 190 de persoane pozitive în acel centru carantinat, 158 de beneficiari și 32 de angajați. Ancheta epidemiologică este în desfășurare și așteptăm situația actualizată de la DSP Vaslui”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Vaslui.

Până în acest moment nu s-a dispus și nu se are în vedere introducerea carantinei în localități din județul Vaslui.

Epidemie de coronavirus în România – 63.762 de infectări și 2.764 decese

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că numărul de infectări cu coronavirus în România a ajuns la 63.762, după depistarea pozitivă a încă 1.215 persoane. Pe lângă acestea, alte 613 au fost reconfirmate în urma retestărilor.

De la debutul epidemiei, cele mai multe infectări au fost raportate în București (7605) și Suceava (4769), iar cele mai puține în Satu Mare (134).

În ultimele 24 de ore, cele mai multe contaminări au fost raportate în București (151) și Vaslui (113), iar cele mai puține în Covasna (1), Mureș (3) și Tulcea (3).

Bilanțul victimelor a ajuns la 2.764, după decesul, în ultimele 24 de ore, a încă 21 de bărbați și 14 femei.