EXCLUSIV // Situație critică în județul Timiș: Au mai rămas doar două locuri libere la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu COVID-19

EXCLUSIV // Situație critică în județul Timiș: Au mai rămas doar două locuri libere la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu COVID-19

EXCLUSIV // Situație critică în județul Timiș, ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad ar putea prelua pacienți diagnosticați cu COVID-19 de la Timișoara, având în vedere că spitalele din județul Timiș abia mai pot face față numărului mare de internări.

În aceste condiții, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost contactată de către reprezentanți ai Comitetului Național pentru Situații de Urgență în vederea preluării unor pacienți pozitivi, dacă secțiile COVID-19 din Timișoara nu vor mai avea suficiente locuri, potrivit presei locale.

Totodată, în acest moment la secțiile de terapie intensivă care preia pacienți infectați cu COVID-19 aflați în stare gravă, mai sunt doar două locuri libere în județul Timiș, așa cum a declarat pentru B1.RO medicul timișorean Ovidiu-Horea Bedreag.

În aceste condiții, medicul a mai precizat că a fost instalată o unitate mobilă în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș care ar urma să asigure 12 locuri la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Unitatea ar urma să fie dată în folosință în cursul zilei de luni sau marți.

Medic din Timișoara, semnal de alarmă privind noile focare de coronavirus

Despre situația critică din județul Timiș a vorbit și managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea. Acesta avertiează că noile focare de coronavirus sunt tot mai greu de ținut sub control din cauza transmiterii comunitare accelerate. Așa se face că unitatea medicală este plină și face greu față cazurilor noi de coronavirus

“Transmiterea comunitară este atât de rapidă și de extinsă încât nu știu dacă mai putem să o ținem sub control”, a spus Cristian Oancea pentrubanatulazi.ro.

Managerul de la Spitalul de Boli Infecțioase atrage atenția că la ora actuală sunt internați în spital 70 de pacienți cu COVID, față de 6 pacienți în urmă cu trei săptămâni.