Exercițiu româno-ucrainean în Delta Dunării. Pompierii din cele două țari au participat la o simulare a unui accident naval (GALERIE FOTO)

Un exercițiu de amploare a fost desfășurat joi în Delta Dunării, la care au luat parte pompieri din Ucraina și din România. Exercițiul a simulat intervenția rapidă în cazul unui accident naval de amploare la frontieră. Mai exact, scenariul a presupus un incendiu devastator la bordul unei nave fluviale soldat cu mai multe victime din rândul echipajului.

Exercițiu de amploare în Delta Dunării

Potrivit exercițiului, “incendiul” s-a produs puțin după ora 8 dimineața. Autoritățile din România cât și cele din Ucraina s-au deplasat la locul intervenţiei. ISU Delta Tulcea a trimis echipaje specializate pentru stingerea incendiilor, descarcerare precum și autoșenilate pentru zonele greu accesibile.

Pe brațul Dunării au intrat și mai multe echipaje de salvare având în vedere că au fost anunțate mai multe victime, atât în apă cât și la bordul navei afectate.

Rând pe rând victimele au fost recuperate de către salvatori și transportate de urgență la corturile de prim ajutor montate pe malul Dunării.

Pentru căutarea eventualelor persoane dispărute, pompierii au solicitat survolarea de urgență a zonei de către un echiaj aerian de prim ajutor.

În cadrul simulării a fost utilizat și un vehicul șelinat

În cadrul acestui exercițiu a fost utilizat și vehiculul șenilat bimodular (ce poate interveni în condiții dificile terestre și în mediul acvatic) achiziționat prin proiectul JERAD.

Schimbul de informații între parteneri s-a realizat prin intermediul platformei comune de notificare dezvoltată cu echipamentele achiziționate în cadrul proiectului ca suport decizional pentru factorii cu responsabilitate.

După terminarea activităților din teren s-a desfășurat conferința de final cu participarea echipelor de proiect, reprezentanți ai MDSESU Odessa, DSU, IGSU, BRCT Suceava, Prefectura Tulcea și Consiliul Județean Tulcea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:15 - Adrian Chesnoiu, despre proiectul de OUG: Este foarte important să știm care sunt stocurile de alimente pe care le are România, să putem profita de anumite oportunități. Baza de date, confidențială (VIDEO)
15:13 - Înalții oficiali germani vor vizita România: „Dorim să continuăm să ne conectăm la nivel european… ”
14:57 - BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
14:54 - Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război
14:04 - Momentul in care soldații ucraineni distrug armamentul invadatorilor ruși (video)