Există un „cimitir rezidențial” în România / Unde se află acesta (FOTO)

Există un „cimitir rezidențial” în România / Unde se află acesta (FOTO)
Foto: facebook Cristina Stanciulescu

Jurnalista Cristina Stăncilescu a realizat o postare pe pagina sa de Facebook în care a prezentat condițiile existente într-un cimitir din România altfel. Călătorind în apropiere de Pitești, în zona Bascov, aceasta a găsit un cimitir organizat diferit față de restul cimitirelor, în care cavourile nu par doar simple locuri în care defuncții să își doarmă somnul de veci, ci adevărate case de locuit.

În „cimitirul rezidențial”, așa cum l-a numit aceasta, sunt căsuțe care au perdele la fereastră, uși de termopan și chiar orificii de aerisire.

„Cimitirul rezidențial” din România

„Dacă intri pe strada de dinainte de a intra în Pitești, venind dinspre Bascov și mergi, mergi, mergi, vei ajunge la o pădure superbă la marginea căreia se află un cimitir care m-a lăsat cu gura căscată și cu multe întrebări legate de viața de apoi…

Cavourile nu sunt chiar cavouri, așa cum le știm, ci mici căsuțe cu perdele la ferestre (unele), cu uși de termopan, cu geamuri și acoperiș, cu aerisire și tot ce trebuie pentru ca mortul să se simtă bine, bănuiesc.

Căsuțele sunt aliniate pe alei, sunt îngrijite, zugrăvite, de Înviere, am aflat, oamenii se adună în fața căsuțelor, mai ciocnesc un ou, mai beau un vin, mai vorbesc despre răposat, sper că nu și cu el, deși nu am garanția…

Viluțele sunt cam la fel, e clar că e un trend și că nimeni nu vrea să epateze cu decorațiuni în plus sau mai scumpe unele decât altele. Sigur e că cimitirul rezidențial este cam lugubru, și nu știi dacă să râzi, sau să-ți faci cruce, să te rogi pentru sufletele celor adormiți sau să-i invidiezi că au căsuța lângă o așa pădure…”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

Fac haz de necaz

Internauții au replicat imediat fotografiilor afișate, postarea stârnind un număr mare de comentarii, unele dintre acestea chiar simpatice.

„Numai la noi poate să facă așa. Nicăieri în lume nu am văzut ceva de genul ăsta…”, „Or avea și băi?”, „Cimitirul din Buenos Aires unde e îngropată Evita Peron e la fel. Mă rog, nu cu termopane. Dar cu perdele la fereastră și, pe alocuri, cu ușa deschisă”, „Wow, mă face să mă gândesc la cimitirul Lafayette din New Orleans cu căsuțele astea. Acolo sunt însă de piatră, fără ferestre și perdeluțe”, sunt doar câteva dintre comentariile care au apărut în secțiunea destinată acestora.

Urmăriți B1TV.ro și pe