Femeie care trebuia să stea în carantină, găsită în staţiunea Poiana Braşov. Nu purta nici masca de protecție

Femeie care trebuia să stea în carantină, găsită în staţiunea Poiana Braşov. Nu purta nici masca de protecție
Foto: Pixabay

O femeie din Vaslui, care trebuia să stea în carantină pentru că tocmai revenise din Marea Britanie, s-a dus să se distreze în Poiana Brașov. Ea a atras atenția jandarmilor tocmai pentru că nu purta mască.

O femeie a încălcat măsura carantinei și s-a dus în staţiunea Poiana Braşov

Femeia s-a întors recent din Marea Britanie și, conform normelor în vigoare, ar fi trebuit să stea 14 zile în carantină. Numai că nu a făcut acest lucru și, duminică, a fost depistată de jandarmii braşoveni în zona telecabinei Capra Neagră din staţiunea Poiana Braşov. Nici măcar nu purta masca de protecție, fapt care a și atras atenția jandarmilor.

„În urma verificărilor, a rezultat că persoana în cauză trebuia să se afle în carantină, în municipiul Vaslui, ca urmare a revenirii în ţară din Regatul Unit al Marii Britanii. Femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea carantinei şi a fost anunţat DSP. I s-a pus în vedere să meargă în cel mai scurt timp la adresa declarată pentru carantină”, a precizat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, citat de Agerpres.

Femeia a primit cea mai mică amendă prevăzută pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu. Potrivit Legii 55/2020, aceasta variază între 1.000 şi 5.000 de lei. Urmează, totuși, și alte verificări în acest caz.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Reguli speciale în cazul celor care revin din Marea Britanie

Vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat lista țărilor care prezintă risc epidemiologic ridicat. Persoanele care sosesc în România din aceste state vor trebui să stea în carantină pentru o perioadă de 14 zile. În a opta zi, ele trebuie să facă un test pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, iar dacă rezultatul e negativ, în a zecea zi pot să iasă din carantină.

În cazul Marii Britanii, regulile sunt un pic diferite, dat fiind că de aici a început să se răspândească o nouă tulpină de coronavirus, extrem de contagioasă. Astfel, persoanele care sosesc în România de aici trebuie să stea în carantină 14 zile, fără excepție. Nu sunt obligați să urmeze această măsură persoanele în tranzit, șoferii camioanelor de marfă, aviatorii și demnitarii.

Noua listă a intrat în vigoare de sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 20.00, aceasta incluzând peste 40 de țări.

Ultima oră
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)