Festivalul MassifWinter a fost anulat din cauza pandemiei. În ce perioadă va avea loc

Festivalul MassifWinter a fost anulat din cauza pandemiei. În ce perioadă va avea loc
Festivalul MassifWinter a fost anulat din cauza pandemiei. Sursa: Facebook/Massifwinter

Rata de infectare în Brașov a trecut pragul de 15 la mie. În acest context, Festivalul MassifWinter, care ar fi trebui să aibă loc în Poiana Brașov, în martie, a fost amânat pentru viitorul sezon de iarnă.

Evenimentul a fost gândit de creatorii Untold și Neversea, cu intenția de a dezvolta regiunea montană. Participanții ar fi avut parte de petreceri exclusiviste, muzică electronică, dar și activități dedicate iubitorilor sporturilor de iarnă.

7000 de persoane s-au înregistrat pentru a participa la eveniment

Peste 7000 de persoane și-au exprimat intenția de a participa la eveniment. Din cauza numărului mare de cazuri Covid-19, acesta nu se va putea desfășura.

„În aceste condiții, seria de evenimente gândite pentru Poiana Brașov pentru luna martie a acestui an ar fi imposibil de organizat, deoarece numărul celor ce își doresc să participe depășește cu mult limita impusă de autorități, până în prezent fiind peste 7000 de persoane care s-au înregistrat pe bemassif.com”, a declarat Edy Chereji, UNTOLD Universe.

Organizatorii amână întâlnirea din Poiana Brașov pentru sezonul de iarnă 2022-2023

Festivalul MassifWinter a fost amânat de către organizatori pentru sezonul de iarnă 2022-2023. Edy Cherejy a declarat că ministrul Sănătății are în vedere „înlocuirea ratei de incidenţă cu rata de ocupare a paturilor din spitale ca indicator care să stea la baza unor noi relaxări pentru sectorul cultural şi evenimente”.

„Privim cu optimism la perioada care va începe odată cu luna mai a acestui an, deoarece la ultima întâlnire dintre reprezentanții ACTEF (Alianță Cultură, Turism, Evenimente și Fitness) cu reprezentanții Guvernului, ce a avut loc luni, 24 ianuarie 2022, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că în perioada următoare se va putea lua în calcul înlocuirea ratei de incidență cu rata de ocupare a paturilor din spitale ca indicator care să stea la baza unor noi relaxări pentru sectorul cultural și evenimente.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de @massifwinter

În plus, Ministrul Sănătății a confirmat și faptul că se poate lucra la planificarea evenimentelor începând cu luna mai a acestui an, cu mentiunea ca toți organizatorii să respecte regulile și normele ce vor fi în vigoare la momentul organizării acestora”, a adăugat Edy Chereji.

Urmăriți B1TV.ro și pe