Fiul și nepotul președintelui ASF dețin o firmă de transporturi. Mișu Negrițoiu: "Nu am niciun fel de influență asupra afacerilor acesteia"

Fiul și nepotul președintelui ASF dețin o firmă de transporturi. Mișu Negrițoiu: "Nu am niciun fel de influență asupra afacerilor acesteia"
foto: cancan.ro

Fiul și nepotul președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, dețin o firmă de transporturi rutiere de mărfuri.

Transportatorii i-au cerut demisia lui Mișu Negrițoiu pentru că ar fi permis explozia prețurilor RCA, conform hotnews.ro.

Ștefan Codrin Negritoiu și Gherghe Adrian Ionel, fiul și respectiv nepotul șefului ASF, potrivit surselor HotNews.ro, dețin în procente egale Etap Transport, o firmă de transporturi rutiere de mărfuri. Reamintim că deciziile conducerii ASF pot avea o influență majoră asupra domeniului transporturilor, așa cum s-a întâmplat și în aceste zile, când sub presiunea protestelor transportatorilor ASF a decis schimbarea modului de calcul a tarifelor de referință pentru polițele RCA, măsură menită să scadă prețurile.

De activitatea firmei se ocupă mai mult Gherghe Adrian Ionel, nepotul președintelui ASF, în condițiile în care fiul președintelui ASF, Ștefan Codrin Negritoiu, în vârstă de 38 de ani, este în America, conform informațiilor HotNews.ro.

Datele de la Registrul Comerțului și de la Ministerul de Finanțe arată că firma Etap Transport are sediul în București, a fost înființată în vara anului 2000, având următoarele rezultate financiare:

2015: cifra de afaceri de peste 17,1 milioane lei și un profit net de 237.103 lei

2014: cifra de afaceri de peste 14,3 milioane lei și un profit net de 221.283 lei

2013: cifra de afaceri de peste 12 milioane lei și un profit net de 321.496 lei

2012: cifra de afaceri de peste 13,3 milioane lei și un profit net de 7.563 lei

2011: cifra de afaceri de peste 7,8 milioane lei și un profit net de 39.307 lei

2010: cifra de afaceri de peste 7,4 milioane lei și un profit net de 158.413 lei

Mișu Negrițoiu a confirmat informațiile de mai sus.

"Da, fiul meu este acționar cu o deținere de 50% în firmă de transport Etap, însă nu participă la conducerea executivă. Acționarul principal și conducătorul firmei este fiul uneia dintre surorile mele, Adrian Gherghe. Chiar eu am difuzat aceste informații în anumite discuții cu transportatorii și sunt surprins că au ajuns atât de târziu în atenția media", a precizat Mișu Negrițoiu.

“Poziția mea la ASF nu implică niciun conflict de interese în legătură cu această societate de transport și nu am niciun fel de influență asupra afacerilor acesteia.”, a mai spus Negrițoiu.

ASF a anunțat că a ajuns la un acord cu reprezentanții patronatelor care au protestat joi în fața Guvernului asupra elementelor care vor fi luate în considerare în calculul tarifelor de referință pentru polițele RCA, elemnte în urmă cărora se estimează un tarif țintă de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0, tarif țintă care nu include încărcări pentru profit și marja comercială.

Urmăriți B1TV.ro și pe