Florin Cîțu: Din 28 septembrie începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 (VIDEO)

Florin Cîțu: Din 28 septembrie începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că din 28 septembrie va începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

România începe să administreze a treia doză de vaccin

„Azi a avut loc ședința CNCAV la care au participat membrii Comitetului, alături de reprezentanții instituțiilor implicate în campania de vaccinare – Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și INSP.

Am luat decizia ca, din 28 septmebrie, pentru toate persoanele care au mai mult de șase luni de la administrarea dozei a doua cu oricare dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, Astrazeneca, să înceapă doza a treia.

Rapelul se va face doar cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială”, a declarat Florin Cîțu.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, declarase, marți, că în România e în curs de optimizare platforma națională de programare pentru a treia doză și Registrul Electronic Național al Vacinării.

„Acum vorbim de administrarea unei doze 3 cu vaccin Pfizer sau Moderna la scheme de vaccinare care au avut inițial acest tip de vaccin. Cele care au primit vaccin AstraZeneca, propunerea țărilor europene a fost de a administra una din cele două în completare.

Am transmis către Ministerul Sănătății definirea acelor categorii vulnerabile de afecțiuni în cazul persoanelor care necesită o doză suplimentară de vaccin, deci doza trei”, a mai afirmat Gheorghiță.