Florin Cîțu: Din punctul meu de vedere, persoanele care s-au vaccinat și nu mai reprezintă un risc în societate ar trebui să se bucure de o viață normală (VIDEO)

Florin Cîțu: Din punctul meu de vedere, persoanele care s-au vaccinat și nu mai reprezintă un risc în societate ar trebui să se bucure de o viață normală (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă de la Parlament că, din punctul său de vedere, persoanele vaccinate anti-COVID-19 ”ar trebui să se bucure de o viață normală”.

Florin Cîțu, precizări despre eventuala renunțare la restricții pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19

Întrebat la ce grad de imunizare ar trebui să se ajungă în România pentru a se renunța la purtarea măștii de protecție în spațiile deschise, Cîțu a răspuns: ”Va trebui să avem discuții cu specialiștii și, în funcție de recomandările specialiștilor, vom veni cu un răspuns. Din punctul meu de vedere, și aici este opinia mea personală, persoanele care s-au vaccinat și nu mai reprezintă un risc în societate ar trebui să se bucure de o viață normală”.

Întrebat, de asemenea, dacă se referă la persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze și au zece zile de la rapel sau la cele care au făcut cel puțin o doză, Florin Cîțu a precizat: „Persoanele vaccinate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cîțu:Maratonul vaccinării de la București a avut rezultate excepționale

În aceeași conferință de presă, premierul a vorbit despre maratonul vaccinării din Capitală, în cadrul căruia au fost imunizate peste 20.000 de persoane, mult peste așteptările autorităților.

”Maratonul vaccinării de la București a avut rezultate excepționale, aș putea spune fantastice.Obiectivula fost să avem 10.000 de persoane vaccinate iar astăzi, oficial,avem peste 20.000 de persoanevaccinate la maraton, ceea ce arată foarte clar dorința românilor de a reveni la normalitate cât mai curând și faptul că au înțeles că singura soluție pentru revenirea la normalitate o reprezintă vaccinarea.

Nu este nicio coincidență că avem o rată a infectărilor în scădere semnificativ în același timp în care vedem și o creștere a ratei de vaccinare. Ele merg mână-n mână. Este nu doar o corelație, este și o relație de cauzaliatate”, a spus Florin Cîțu.