Focar de coronavirus la un abator de pui din Vaslui: 59 de angajați, testați pozitiv

Focar de coronavirus la un abator de pui din Vaslui: 59 de angajați, testați pozitiv
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Un focar de coronavirus a fost descoperit luni la un abator de pui din județul Vaslui, unde 59 de angajați au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Potrivit DSP Vaslui, în acest moment este în desfăşurare ancheta epidemiologică la această unitate, existând riscul ca numărul persoanelor infecatte cu noul coronavirus să crească pe măsură ce se află rezultatele testelor.

Focarul a izbucnit după ce în cursul săptămânii trecute, au fost confirmaţi cu noul coronavirus trei angajaţi, iar apoi s-a decis testarea şi a celorlalţi salariaţi.

În prezent, în judeţul Vaslui mai sunt alte două focare cu noul coronavirus, la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad şi la Spitalul Judeţean din Vaslui.

Conform ultimei raportări, de luni, a Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în judeţul Vaslui sunt înregistrate, în prezent, un total de 340 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

Un nou bilanț îngrijorător al cazurilor de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 38.139 de infectări și 2.038 decese. În ultimele 24 de ore, încă 681 de persoane au fost depistate pozitiv și 12 dintre pacienții COVID-19 au murit.

La Terapie Intensivă sunt în acest moment 293 de oameni infectați. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.213 au fost externate, dintre care 22.747 de pacienți vindecați și 2.466 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 972 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. În Diaspora, numărul românilor depistați pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 5.215. Au murit 122, dar 158 s-au vindecat.

Ultima oră
16:37 - Primăria Cluj-Napoca a interzis centralele pe gaz la blocurile noi
16:36 - Boris Johnson pregătește revenirea la normalitate în Marea Britanie. Cifrele COVID, pe un trend descendent
16:24 - Florin Cîțu: Scăderea TVA la gaze și energie electrică nu a fost susținută. Cererea este inelastică, ceea ce înseamnă că prețul nu va scădea
16:14 - Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță reintroducerea șomajului tehnic pentru angajații afectați de pandemie
16:03 - Iulian Fota: Știm concentrarea de trupe și capabilitățile rusești, dar asta nu înseamnă că Rusia o să și invadeze Ucraina. Cred că deja se produce o detensionare ușoară / Nu există nicio fractură în relația SUA – UE
15:51 - Novak Djokovic, prima apariție publică după scandalul din Australia și revenirea în Serbia. Tot fără mască
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public