Fost director al CFR Călători Timişoara, trimis în judecată de DNA pentru corupţie

Fost director al CFR Călători Timişoara, trimis în judecată de DNA pentru corupţie
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Florin Blăgăilă, fost director al CFR Călători Timişoara, a fost trimis în judecată de DNA pentru corupţie. Acesta este acuzat de procurori că  a primit mită pentru a urgenta plata unei facturi în cadrul derulării unui contract din bani publici.

Fost director al CFR Călători Timişoara, vizat de procurorii DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 17 martie 2022, Florin Blăgăilă, la acea vreme director la Sucursala Regionala Timişoara din cadrul Societăţii Naţionale „CFR Călători” SA, ar fi primit de la omul de afaceri suma de 1.500 de lei pentru a urgenta achitarea unei facturi (în valoare de 33.724 lei), emisă de societatea acestuia din urmă, în contextul unui contract încheiat cu CFR Călători, ce avea ca obiect „reparaţii şi întreţinere clădiri-lot Deva”.

Suma remisă cu titlu de mită ar fi fost pusă la dispoziţia omului de afaceri de către fiul său.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsura controlului judiciar dispusă în cazul omului de afaceri.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată un om de afaceri, acuzat că l-a mituit pe directorul de la CFR, şi fiul omului de afaceri, cel care a intermediat mita.

Urmăriți B1TV.ro și pe