Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv
Foto: bzc.ro

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Cluj, în stare de arest preventiv pentru luare de mită în formă continuată, potrivit unui comunicat al DNA.

În rechizitoriul procurorilor se arată că ”în perioada martie 2015 – septembrie 2015, inculpatul Cherecheș Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare și ordonator principal de credite pentru susținerea financiară a Asociației Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare și implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local în acest sens, a pretins și primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct cât și prin intermediar, suma totală de 70.000 lei”.

Totodată, Cherecheș, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operațiune care nu s-a mai finalizat. La data de 14 aprilie 2016, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului.

Pe data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție constata infracțiunea flagrantă, asupra edilului fiind găsită suma de 25.000 lei.

Asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Cherecheș a fost instituită măsura sechestrului asigurator.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii luate dispuse în cauză.