Fostul şef al ANAF, cercetat pentru complicitate la evaziune la importul de produse petroliere. Blejnar: Resping toate acuzațiile

Fostul şef al ANAF, cercetat pentru complicitate la evaziune la importul de produse petroliere. Blejnar: Resping toate acuzațiile
Foto: ziuaveche.ro

UPDATE: În replică, Sorin Blejnar a respins toate acuzațiile, spunând că nu cunoaște conținutul dosarului și nici pe cei citați în el.

Resping cu fermitate toate acuzațiile. Cred că se încearcă din nou să se facă un spectacol mediatic” a spus Blejnar. ”Sunt foarte liniștit din acest punct de vedere. Eu  nu am încălcat legea cât timp am condus ANAF.”

Nu am fost citat la DNA, n-am auzit nimic de acest dosar” a mai spus el, menționând că nu-l cunoște pe Radu Nemeș și că nu a mai vorbit de câteva zile cu Viorel Comăniță.

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, şeful vămilor Viorel Comăniţă, şi fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu sunt cercetaţi de DNA pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere, informează Mediafax. Alături de ei mai sunt cercetați și omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia.

Cei patru sunt cercetaţi pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, toată investigaţia pornind de la omul de afaceri Radu Nemeş.

Prin firmele lui Radu Nemeş s-ar fi importat produse petroliere de o anumită calitate, iar după intrarea în ţară aceştia ar fi declarat produsele petroliere la o calitate mult inferioară. Astfel s-a urmărit plata unei accize mult mai mici pentru produsele petroliere în timp ce ele erau vândute în realitate pe piaţa neagră la o sumă mult mai ridicată.

Blejnar, Comăniţă şi Secăreanu sursele citate menţionează că cei trei ar fi avut cunoştinţă de activităţile ilegale ale firmelor lui Nemeş, context în care fie nu au intervenit, fie le-au sprijinit, arată sursele.

Șapte persoane au fost până acum audiate în acest caz.

Blejnar respinge acuzațiile de evaziune

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21339').select();" id="embed_text_21339" />