Fraude la referendum în comuna Balș, jud. Olt: Copii cu dizabilitaţi psihice trecuți pe liste, nume dublate, bărbat cu CNP-ul unei femei

Fraude la referendum în comuna Balș, jud. Olt: Copii cu dizabilitaţi psihice trecuți pe liste, nume dublate, bărbat cu CNP-ul unei femei

Problema fraudării referendumului nu este un mit. Dovadă sunt multe dintre listele electorale, în special, cele suplimentare , unde stă scris negru pe alb că sunt persoane care au votat de două ori,  coduri numerice personale dublate sau pagini cu aceeași semnătură. O situație demnă de a fi luată în seama este orașul Balș, județul Olt. Frauda de la doua dintre secțiile de votare, 69 și 70,  a fost descoperită de cățiva oameni din localitate. Listele au fost trimise pe adresa redacției B1TV de un telespectator. Din materialul trimis reiese clar că procurorii nu au facut abuz în anchetele referitoare la referendum.

Telespectatorul care a trimis listele suplimentare susţine că la secţia de votare 69 un numar de 27 de copii cu dizabilitaţi psihice au fost trecuţi pe listele electorale fără acordul lor. Pe aceeaşi listă, un bărbat are CNP-ul unei femei. Mai mult, pe listele electorale apar numele unor persoane de mai multe ori. La secţia 70, tot din Balş, cea care a votat prima pe lista suplimentară este însăşi preşedinta secţie de votare, spun oamenii care au trimis facsimilul la redacţia noastră.

Aceeaşi poveste este şi la secţia de votare numărul 209, din localitatea Cislău, judeţul Buzău acolo unde mai multe persoane din Bucureşti au votat pe listele electorale suplimentare, în ziua referendumului. Un membru din comisia de votare susţine că primarul comunei i-a adus pe aceştia cu un autoturism. De asemenea pe listele suplimentare au apărut şi persoane cu domiciliul în alte localităţi apropiate comunei Cislău. Pentru că a cerut explicaţii, membrul comisiei a fost ameninţat cu moartea de către reprezentanţii primăriei.

”Buletine de vot au fost 292 repartizate care nu sunt acolo, 212 dintre care 63 au fost suplimentare dintre care aicea se găsesc bucureşteni şi foarte mulţi din Calvin care era la un kilometru jumate doi, deci nu aparţine de Cislău şi eu am întrebat, domne de ce veniţi şi votaţi aicea, zice ne-am săturat să votăm cu ţiganii, votăm aicea” a spus un membru al comisiei de votare 209.

Atât la Parchetul General cât şi la DNA sunt verificate sute de plângeri privind nereguli în desfaşurarea referendumului de pe 29 iulie.

Fraude la referendum demascate

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22888').select();" id="embed_text_22888" />