Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe Nicușor Dan, după ce a demis-o de la conducerea clubului CSM București

Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe Nicușor Dan, după ce a demis-o de la conducerea clubului CSM București
Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, după ce acesta a demis-o de la șefia clubului CSM București, anunțul fiind făcut prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook de către primar.

Fosta mare campioană mondială și olimpică a respins acuzațiile aduse la adresa ei și nu a fost de acord cu modul prin care a fost demisă, astfel că vrea să-și facă dreptate în Justiție.

Mesajul Gabrielei Szabo după ce Nicușor Dan i-a anunțat demiterea

Gabriela Szabo a deschis o acțiune civilă la judecătoria Sectorului 5,  împotriva lui Nicușor Dan. Acțiunea a fost înaintată pe data de 14 iunie 2022, la 10 zile după ce primarul Capitalei a  demis-o de la CSM București și are ca obiect ”acțiune în răspundere delictuală”, susține fanatik.ro.

„Am observat în spațiul public, respectiv pe rețeaua de socializare FB, anunțul domnului Primar Nicușor Dan în ce privește schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin ‘detasarea’ mea. Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar ‘din interior’ (al clubului).

Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele.

Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfășurarea acestei proceduri, bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia. Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului.”, a scris Gabriela Szabo, pe Instagram.

Nicușor Dan a demis-o pe Gabriela Szabo

Primarul Capitalei a anunțat  recent că „Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară.

Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive)”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan a informat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM Bucureşti, „în urma semnalelor primite” din interior.

„Precizez că am toată preţuirea pentru performanţele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o priveşte activitatea ei în fruntea CSM Bucureşti”, a mai spus primarul Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe