Gafă de proporţii la Antena 3: Mihai Gâdea a atribuit judecătorilor de la Curtea de Apel motivele contestaţiei în anulare formulate de avocaţii lui Dan Voiculescu

Gafă de proporţii la Antena 3: Mihai Gâdea a atribuit judecătorilor de la Curtea de Apel motivele contestaţiei în anulare formulate de avocaţii lui Dan Voiculescu

Gafă de proporţii cu iz de manipulare la Antena 3. Mihai Gâdea a atribuit judecătorilor de la Curtea de Apel motivele contestaţiei în anulare formulate de avocaţii lui Dan Voiculescu.

Realizatorul TV a prezentat la Sinteza Zilei decizia prin care magistraţii au admis, în principiu, contestaţia în anulare formulată de avocaţii lui Dan Voiculescu drept „dovezi puternice care arată că e vorba de un proces politic”.

Gâdea a citit o serie de motive invocate de avocaţii lui Dan Voiculescu şi le-a prezentat drept motivarea instanţei care a admis recursul în această contestaţie şi care acum ar putea duce la anularea procesului.

Ulterior, Mihai Gâdea a citit o serie de pretinse abuzuri invocate de avocaţii lui Dan Voiculescu pentru a anula sentinţa de zece ani de închisoare.

Cei doi magistraţi erau însă chiar avocaţii. Deoarece Mihai Gâdea prezenta pasaje din pledoaria apărării, nicidecum motivarea curţii.

Aceste puncte sunt menţionate în decizia prin care judecătorii Curţii de Apel admit în principiu cererea, dar nu şi le înşusesc.

Dimpotrivă, judecătorii explică faptul că, fiind îndeplinite o serie de condiţii cumulative prevăzute în noile coduri, se vede obligată sa admită în principiu contestaţia în anulare, neavând un drept de apreciere sub acest aspect.

Mai mult, în decizia prin care cei doi judecători admit în principiu contestaţia avocaţilor lui Dan Voiculescu se subliniază că „Măsura în care motivele pertinente ce au fost invocate şi dovezile arătate susţin pe fond cazul de contestaţie indicat formează însă obiectul procedurii judecăţii propriu-zise reglementate de art.432 din codul menţionat”.

Ulterior, Antena 3 a scos de pe site știrea prin care anunţa „Motivele pentru care condamnarea în dosarul Telepatia ar putea fi anulată”.