Gala Gopo 2011: "Eu când vreau să fluier, fluier", trofeul pentru cel mai bun film

Gala Gopo 2011: "Eu când vreau să fluier, fluier", trofeul pentru cel mai bun film
Foto: bucuresti.24fun.ro

Filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”, regizat de Florin Şerban, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film, la cea de-a cincea ediţie a Galei Gopo, care s-a desfăşurat luni la sala Crystal Palace Ballrooms din Bucureşti. „Eu când vreau să fluier, fluier” este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin (în 2010) şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului – Ursul de Argint şi distincţia „Alfred Bauer”. De asemenea, filmul a fost nominalizat la premiul de debut al Academiei de Film Europene – EFA Discovery Award.

Celelalte filme nominalizate la această categorie au fost „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, „Marţi, după Crăciun”, „Medalia de onoare” şi  „Morgen”.

Anul trecut „Poliţist, adjectiv”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a obţinut premiul Gopo pentru cel mai bun film.

În cadrul aceleiaşi festivităţi, Victor Rebengiuc a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru cel din filmul „Medalia de onoare”, în timp ce Mirela Oprişor a obţinut trofeul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, pentru producţia  „Marţi, după Crăciun”, de Radu Muntean.

Trofeul pentru cel mai bun regizor i-a fost acordat lui Florin Şerban, tot pentru filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”.

Premiile Gopo, 2011

 

 

 

Tags: