Galați: O biserică a fost ridicată fără autorizație pe terenul de sport al unei școli în paragină

Galați: O biserică a fost ridicată fără autorizație pe terenul de sport al unei școli în paragină
Foto: Iulia Kelt / Viața Liberă

Situație cel puțin neobișnuită în Galați. Consilierii locali s-au trezit că trebuie să decidă schimbarea destinației unui teren de sport al unei școli aflată în paragină, în care funcționează acum o grădiniță, pentru a fi folosit de o biserică. Locașul de cult a fost înălțat deja, deși nu are autorizație de construcție.

Imobilul în care a funcționat Școala Gimnazială nr. 30 se află în paragină, dar, din 2008, la parterul construcției își desfășoară activitatea o grădiniță cu trei grupe de copii, notează Viața Liberă.

Lucrările de construcție la biserică, amplasată pe o parte din ceea ce a fost terenul de sport al școlii, au început chiar înainte să fie dată în conservare clădirea, „cu acordul scris al inspectorului general Vasile

Ciuchină, al directorului Şcolii 30 şi al primarului Dumitru Nicolae”.

În prezent, biserica este finalizată, dar nu are autorizaţie de construire.

„Este uimitor să observ că, la nivel de municipiu Galaţi, în anul 2019, noi hotărâm foarte uşor să dăm acest teren de sport, pe care am putea să-l folosim cu aceeaşi destinaţie, ca să facem un locaş de cult.

Cum se poate să fim în situaţia de faţă, cu o construcţie a unei biserici deja realizată, atâta timp cât noi nu ne-am dat acordul pentru aşa ceva? Eu aşa ceva nu pot să votez şi cred că niciun om suficient de raţional nu ar putea să facă asta!”, a remarcat consilierul local PNL Paul Găvănescu.

”Acea biserică este o construcţie din lemn, vai de capul ei. Cetăţenii cartierului nu au unde să îşi depună morţii. Problema este mult mai amplă decât aţi perceput-o! Practic, le dăm o bucată de teren să construiască o capelă şi să intre şi în legalitate, asta e tot”, a spus, la rândul său, viceprimarul PSD Sorin Enache.

Până la urmă, consilierii locali au refuzat să aprobe schimbarea destinației terenului aflat în proprietatea publică a municipiului din spațiu de învățământ în spaţiu la dispoziţia Consiliului Local Galaţi, pentru a fi transmis în folosință gratuită bisericii.

Tags:
Ultima oră
16:09 - Cum a crescut numărul cazurilor de COVID-19 în București. Aproximativ 1.400 de îmbolnăviri nu au fost alocate către DSP, susțin autoritățile
16:07 - Câți bani a câștigat Sebastian Chitoșcă la Survivor: „Ar fi trebuit să lucrez 4 ani în Germania pentru suma asta”
16:05 - Scandalul din USR PLUS capătă amploare. Dan Barna îl acuză pe Dacian Cioloș că împinge partidul „spre o potențială împăciuire” cu Florin Cîțu
15:54 - iPhone 14 ar putea avea un design complet nou. Cum va arăta noul smartphone
15:50 - Virgil Popescu, despre creșterea prețurilor la gaze: Cred că se va calma. Cred în continuare că e un joc făcut de Rusia pentru a operaționaliza mai repede Nord Stream 2. Nu cred că se va ajunge la o schemă europeană de ajutor (VIDEO)
15:34 - Momente pasionale între George Burcea și Viviana Sposub. Vedeta a purtat rochie de mireasă și totul s-a întâmplat într-un platou TV (VIDEO)
15:23 - Se redeschid patru centre de vaccinare din judeţul Alba. În alte şase, revenire la program de 12 ore
15:22 - Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
15:16 - Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)