Galați: Zeci de mii de oameni vor primi din nou apă caldă. La redeschiderea sistemului de termoficare a participat și ministrul Energiei

Galați: Zeci de mii de oameni vor primi din nou apă caldă. La redeschiderea sistemului de termoficare a participat și ministrul Energiei

Gălățenii au primit din nou apă caldă, după trei luni de dușuri cu apă rece. Cu toate acestea, nu toți locuitorii oraşului se pot bucura de apa caldă, ci doar cei care plătesc în avans, transmite Digi 24.

Redeschiderea sistemului de termoficare în Galaţi a fost transformată într-un eveniment amplu la care a participat și Ministrul Energiei, Andrei Gerea.

„În Guvernul Boc sau Ungureanu ne amintim că se inaugurau cu mult fast lucruri inutile. Eu zic că e bine să ne obişnuim şi să căutăm tocmai acest gen de inaugurări”, a spus Gerea.

Apa caldă va fi produsă cu ajutorul aburului industrial de la combinatul siderurgic doar până în septembrie. Pentru a primi în continuare gaz, din toamnă, regia de termoficare trebuie să plătească datoria de 50 de milioane de lei.

Cu toate acestea, edilii au găsit o soluție prin vinderea datoriilor asociațiilor către firme de recuperări care îi vor urmări pe restanțieri. Pentru că nu toate asociațiile de proprietari au fost de acord cu plata în avans a facturilor, doar 60% dintre cei 150.000 de locuitori vor primi acum apă caldă.

„Vor executa silit pe toţi datornicii, deci nu vor scăpa. Dacă de Primărie au scăpat, de lichidator nu mai scapă”
, a spus primarul din Galați, Marius Stan.