Garda de Mediu, sancțiuni totale de 440.000 lei în Capitală. Primăria Sectorului 1 a primit cea mai mare amendă, 160.000 de lei, pentru că nu a luat măsurile de salubrizare

Garda de Mediu, sancțiuni totale de 440.000 lei în Capitală. Primăria Sectorului 1 a primit cea mai mare amendă, 160.000 de lei, pentru că nu a luat măsurile de salubrizare
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Garda de Mediu a dat amenzi în valoare de 440.000 lei, în urma controalelor referitoare la starea salubrizării din Capitală. Cea mai mare amendă a mers către Primăria Sectorului 1, 160.000 de lei – este vorba despre două sancțiuni contravenționale pentru ca nu a luat măsurile de salubrizare și nu a prezentat documente privind respectarea legislației de mediu.

Garda de Mediu, sancțiuni totale de 440.000 lei în Capitală. Primăria Sectorului 1 nu a luat măsurile de salubrizare și a primitcea mai mare amendă

Primăria Sectorului 2 nu a fost amendată, iar măsurile impuse au termen de realizare 25 iunie. Controalele efectuate au arătat că au fost salubrizate nouă amplasamente.

Nici Primăria Sectorului 3 nu a fost amendată, iar aici, potrivit Gărzii de Mediu, au fost îndeplinite măsurile impuse în notele de constatare din 2021. Situația este similară și în Sectorul 4, și în Sectorul 5, unde de asemenea au fost îndeplinite dispozițiile autorității de mediu.

În schimb, Primăria Sectorului 6 a fost sancționată contravențional cu 50.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind salubrizarea amplasamentului și neamenajarea spațiilor verzi. Controalele efetuate de Garda de Mediu au scos la iveală următoarele neconformități: neasigurarea salubrizării amplasamentelor cu depozitări necontrolate de deșeuri; nereabilitarea spațiilor verzi; nu au fost plantați arbori tineri în alveolele stradale.

Ultima oră
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”