Gardienii de la Penitenciarul Galați care au bătut un deținut până la moarte, executaţi silit pentru crimă

Gardienii de la Penitenciarul Galați care au bătut un deținut până la moarte, executaţi silit pentru crimă

După 6 ani de când tatăl său a fost omorât în bătaie de gardienii de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Galați, un bărbat a obținut, într-un final, dreptatea pe care o aştepta, scrie Adevărul.

Deşi de la condamnarea definitivă a celor 13 criminali au trecut trei ani, nici ei, nici Penitenciarul, nu au achitat despăgubirile de 20.000 de euro stabilite de judecători.

Acum, Judecătoria Galaţi a aprobat executarea silită a gardienilor ucigaşi, dar şi, în solidar, a Penitenciarului din Galaţi

Banii reprezintă daunele morale pe care justiţia a decis, încă de acum trei ani, că fiul minor (17 ani) al deţinutului ucis trebuie să le primească, sub forma unei despăgubiri fixe, dar şi a unei rente lunare.

Deţinutul Constantin Sandu a fost încarcerat la începutul lunii iunie 2013 pentru că furase o vacă. La 3 zile distanță, pe 4 iunie, acesta ajungea mort la Spitalul de Urgență din Galați.

Cazul s-a vrut a fi mușamalizat, dar, cu ajutorul altor deținuți, adevărul a ieșit la iveală.

Astfel, legiștii au constatat că bărbatul a fost bătut cu sălbăticie. Acesta era alcoolic şi avea nevoie de tratament medical, însă gardienii i-au refuzat acest drept şi i-au „administrat”, în schimb, o bătaie cumplită, care i-a provocat leziuni foarte grave, care au dus în final la deces.