George Maior reacționează după ce Tăriceanu l-a acuzat că blochează vizitele parlamentarilor în Statele Unite: Ce a transmis ambasadorul SUA (VIDEO)

George Maior reacționează după ce Tăriceanu l-a acuzat că blochează vizitele parlamentarilor în Statele Unite: Ce a transmis ambasadorul SUA (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

România este blocată în SUA de George Maior. Sunt acuzaţiile făcute de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE susţine că ambasadorul României în SUA a cauzat un blocaj din cauza căruia liderii actualei puteri nu au reușit să aibă întâlniri oficiale cu oameni politici influenți din Statele Unite. Ca urmare a acestor declaraţii explozive, Maior a transmis „un punct de vedere cu privire la stadiul relaţiilor româno-americane. Ambasadorul român nu menționează în niciun moment numele lui Călin Popescu Tăriceanu în comunicatul său, însă preferă să prezinte fapte și statistici, un bilanț al activității sale la Washington.

Liderul ALDE și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac devastator la ambasadorul României în SUA, George Maior. Călin Popescu Tăriceanu susține că Maior nu reprezintă interesele României în SUA și nici nu facilitează întâlniri între decidenții politici din SUA și cei din România. (Detalii AICI)

Afirmațiile lui Tăriceanu au fost făcute în contextul în care în presă au apărut informații conform cărora o firmă de lobby s-a ocuat de stabilirea întrevederii dintre acesta și Mike Pence

La scurt timp a apărut şi reacţia ambasadorului României în SUA, George Maior. Oficialul a transmis a transmis „un punct de vedere cu privire la stadiul relaţiilor româno-americane.

”În ultimii ani, relaţia bilaterală dintre România şi Statele Unite ale Americii s-a consolidat profund, pe toate dimensiunile, ajungând la un maxim istoric potrivit tuturor evaluărilor. Apreciem preocuparea unor lideri politici pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic româno-american şi mă bucur că am din nou oportunitatea de a răspunde unor nelinişti ocazionale, prin prezentarea unor date statistice clare care arată indubitabil faptul că legăturile dintre România şi SUA au ajuns la cel mai solid nivel de la stabilirea relaţiilor diplomatice în urmă cu aproape 140 de ani”, a transmis George Maior.

Ambasadorul român nu menționează în niciun moment numele lui Călin Popescu Tăriceanu în comunicatul său, preferând să prezinte un bilanț al activității sale la Washington.

Călin Popescu Tăriceanu l-a criticat și pe ambasadorului american la București, Hans Klemm. Acesta este, în opinia liderului ALDE, un exponent al puterii oculte din România. Tăriceanu susține că diplomatul a contribuit la blocajul produs de Maior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:43 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic, despre legile destinului și semnificația misiunii personale (VIDEO)
23:56 - Comisarii ANPC au propus închiderea a cinci supermarketuri din sudul litoralului, pentru nereguli importante
23:35 - Florin Salam, reacție din spital la știrea falsă că ar fi murit: „Există persoane care stau cu adevărat cu grija mea. Le spun că sunt bine” / „Luați în serios problema asta cu Covid-ul” (VIDEO)
23:16 - Alina Mungiu Pippidi, despre scenariile privind evoluția războiului din Ucraina: „Sunt semne foarte clare că în acest an nu se va întâmpla nimic decisiv” (VIDEO)
22:30 - Simona Halep, în finala turneului de la Toronto. A învins-o pe Jessica Pegula după un meci epuizant
22:09 - Suporterii celor de la Petrolul și Rapid s-au atacat pe străzile din Ploiești. Bătaia, întreruptă de intervenția în forță a jandarmilor
21:39 - David Popovici, mesaj emoționant după performanţa de la Roma. Sportivul român, lăudat la superlativ în presa italiană: „David Popovici nu e om, e de pe altă planetă!”
21:16 - Florin Salam: „Dragilor. Voi fi scurt și la obiect. Nu. Nu am murit. Rușine Pro TV” / Ulterior, manelistul a șters postarea
20:43 - Fiica lui Florin Salam neagă informația că celebrul manelist a murit, după ce PRO TV dădea ca sigură moartea interpretului
20:30 - David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial