George Simion: „Cîțu este așteptat pentru a trata direct cu românii, în Piața Universității”. Protest antiguvernamental pe 2 octombrie

George Simion: „Cîțu este așteptat pentru a trata direct cu românii, în Piața Universității. Protest antiguvernamental pe 2 octombrie
Florin Cîțu, septembrie 2021

Nemulțumiți de restricțiile COVID și de situația socio-economică, în ansamblu, românii au început să iasă în stradă, spontan, să protesteze împotriva Guvernului Cîțu și a lui Klaus Iohannis. Marele miting va avea loc sâmbătă, pe data de 2 octombrie.

George Simion, copreședinte AUR, a anunțat că partidul său nu este deschis la negocieri cu Florin Cîțu și oamenii săi. În schimb, îl invită pe premier la o „negociere” în Piața Universității, din București.

„AUR discută cu orice partid care respectă Constituția. PNL are restanțe la acest capitol. Democrația și drepturile constituționale nu se negociază. Totuși, Florin Cîțu este așteptat în Piața Universității, sâmbătă, la ora 17:00, pentru a trata direct cu românii. În aceste condiții, putem negocia și noi cu el”, a declarat George Simion, copreședintele AUR.

„Guvernul Cîțu, dictatorial”

Înainte de alegerile interne din PNL, AUR a numit Guvernul Cîțu extremist.

„Totuși, prin guvernarea pe care o fac, dau dovadă de accente dictatoriale, totalitare, nelăsând oamenii să-și aleagă nici măcar tratamentele sau tot ceea ce înseamnă liberate medicală. Din acest punct de vedere și multe altele, prin constrângerile pe care le instituie populației, prin faptul că induc în această societate cea mai mare spaimă de la comunism încoace, poate chiar mai mare decât în comunism, prin faptul că au făcut din criza medicală o armă împotriva cetățenilor și au creat astfel o puternică zonă de mișcare anticetățenească.

Suntem de părere că din păcate, PNL este un partid extremist, care merge pe ideea că ‘dacă nu faci ca mine, îți voi lua dreptul de a te manifesta, de a protesta, de a exista’”, a Rodica Boancă, senator AUR, pentru B1.ro.