DEZVĂLUIRI Judicial Watch: SUA au finanțat fundaţiile Soros pentru a se amesteca în POLITICA INTERNĂ din România, Albania și Ungaria

DEZVĂLUIRI Judicial Watch: SUA au finanțat fundaţiile Soros pentru a se amesteca în POLITICA INTERNĂ din România, Albania și Ungaria

Dezvăluiri incendiare legate de finanțări ale fundațiilor miliardarului George Soros au fost scoase la iveală de Tom Fitton, de la Judicial Watch. Potrivit documentelor obținute de acesta, Departamentul de stat al SUA în timpul Administrației Barack Obama și Agenția pentru Dezvoltare Internațională (USAID) au cheltuit milioane de dolari prin fundațiile finanțate de Soros în 2016 și 2017 în vederea susținerii unei campanii în favoarea reformei în justiție din Albania.

Asemenea scheme ar fi fost folosite și în România și Ungaria.

„George Soros este un miliardar și nu ar trebui să primească banii contribuabililor pentru a-și promova agenda de extrema stângă spre a submina libertatea acasă și peste granițe„, spune Fitton citat de Profit.ro.

Potrivit sursei citate, în România – unde în prezent este un scandal public privind imixtiunea serviciilor secrete în justiție – actualul cadru pentru sistemul judiciar a fost alcătuit inclusiv cu consultanța unor ONG-uri precum Freedom House, APADOR-CH, Institutul pentru Politici Publice sau Expert Forum, aceleași entități implicându-se și în programe de îndrumare profesională a magistraților.

Practicile s-au produs atât în timpul mandatului lui Barack Obama cât și în cel al lui Donal Trump, la începutul anului 2017.

Tags: