Gheorghe Mustață, fostul șef al galeriei Stelei, a primit 13 ani de închisoare într-un nou dosar

Gheorghe Mustață, fostul șef al galeriei Stelei, a primit  13 ani de închisoare într-un nou dosar
Foto: sptfm.ro

Gheorghe Mustață, fostul șef al galeriei Stelei, condamnat recent, definitiv, la şapte ani şi jumătate de închisoare în dosarul de violenţă, tentativă la omor şi şantaj prin taxe de protecţie, a primit o nouă pedeapsă: 13 ani de detenţie, la fondul unui dosar pentru o altă tentativă de omor, relatează Mediafax.

În decizia luată luni de Tribunalul Bucureşti, care nu este definitivă, se precizează că infracţiunile ce au făcut obiectul procesului au fost comise de Mustaţă în stare de recidivă postexecutorie.

Judecătorii au decis, în final, condamnarea acestuia la 10 ani de închisoare, cu un spor de trei ani, astfel că fostul şef al galeriei Stelei are de executat 13 ani de detenţie, din care va fi scăzută perioada în care acesta a fost în arest preventiv.

Prin aceeaşi decizie, nepoţii lui Mustaţă – Doru Gabriel Mustaţă şi Ştefan Cristian Mustaţă – au fost condamnaţi la şapte ani şi patru luni pentru tentativă la omor, respectiv şase ani şi patru luni de închisoare pentru complicitate la această infracţiune.

Un alt inculpat, Andrei Tiberius Dumitru, a primit doi ani de detenţie cu executare pentru violare de domiciliu, în timp ce Marian Florin Buboia şi Marian Daniel Covaci, judecaţi tot pentru violare de domiciliu, au fost achitaţi.

Instanţa a mai decis ca Gheorghe Mustaţă şi nepoţii lui să plătească 10.000 de euro daune morale lui Gogu Mecic – victima agresiunii ce a dus la acest proces – şi 1.920 de lei daune materiale Spitalului „Bagdasar Arseni” Bucureşti.

Hotărârea Tribunalului Capitalei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Ultima oră
19:38 - Ludovic Orban: Investițiile în comunitățile locale nu au voie să se oprească! Cel puțin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzute pentru PNDL 3. De la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii