Lector univ. dr. Gilda Popescu, specialist pneumolog, s-a arătat de părere că infecția cu virusul SARS-CoV-2 va deveni una asemănătoare cu situația virusului influenza, cel care provoacă gripa. „Adică ne vom vaccina an de an și vom supraviețui făcând forme ușoare, forme care n-au nevoie decât de tratamente simple”, a punctat experta, sâmbătă, la Special B1 cu Adrian Stoicescu.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
„În momentul în care dorim să știm exact care este situația într-o astfel de pandemie, poate ar trebui să luăm de acolo de unde trebuie informația. În momentul de față, din păcate, în România, de fapt, nu numai în România este valabil, am văzut ce se întâmplă la nivel mondial, la nivel european în primul rând, că în această aria geografică suntem, oamenii încă nu cred decât în momentul în care trec prin boală și văd ce se întâmplă – mai mult de atât, cei care ajung pe secțiile de spital, care își văd colegii de suferință, pe cei de lângă pat dintr-un salon care pleacă în Terapie și nu se mai întorc. Știm că în 85% – 86% dintre cazuri această formă de boală evoluează bine, adică exact ca într-o viroză pe care o știam, dar mai sunt acele 15% dintre cazuri care au o evoluție nefavorabilă, cazurile severe care stau prin Terapie Intensivă luni de zile până își revin, cu amputare funcțională importantă, (…) acel procent redus de populație care e în stare critică, cei care sunt intubați și la care, din păcate, știm care este procentul de supraviețuire, deci extrem de redus”, a explicat dr. Gilda Popescu.
Ea estimează că situația SARS-CoV-2 va deveni similară cu cea a virusului influenza.
„Ca specialist pneumolog, eu cred că această infecție cu virusul SARS-CoV-2 o să fie exact ce este acum cu virusul influenza, deci virusul care provoacă gripa, adică ne vom vaccina an de an și vom supraviețui făcând forme ușoare, forme care n-au nevoie decât de tratamente simple, cum facem în gripă – cu antiinflamatorii, cu vitamino-terapie și numai în cazuri deosebite care se suprainfectează, deci la nivelul plămânului se produce o suprainfecție bacteriană, vor lua antibiotice. La fel trebuie privită și această boală”, a adăugat dr. Gilda Popescu.