Gilda Popescu: Ca specialist pneumolog, cred că infecția cu SARS-CoV-2 o să fie exact ce e acum cu virusul care provoacă gripa. Ne vom vaccina an de an și vom face forme care impun tratamente simple (VIDEO)

Gilda Popescu: Ca specialist pneumolog, cred că infecția cu SARS-CoV-2 o să fie exact ce e acum cu virusul care provoacă gripa. Ne vom vaccina an de an și vom face forme care impun tratamente simple (VIDEO)
Foto simbol: Hepta.ro / Sputnik / Kirill Braga

Lector univ. dr. Gilda Popescu, specialist pneumolog, s-a arătat de părere că infecția cu virusul SARS-CoV-2 va deveni una asemănătoare cu situația virusului influenza, cel care provoacă gripa. „Adică ne vom vaccina an de an și vom supraviețui făcând forme ușoare, forme care n-au nevoie decât de tratamente simple”, a punctat experta, sâmbătă, la Special B1 cu Adrian Stoicescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Gilda Popescu, pe B1 TV: Există cazuri severe de infecție cu SARS-CoV-2 care stau în Terapie Intensivă luni de zile până își revin

„În momentul în care dorim să știm exact care este situația într-o astfel de pandemie, poate ar trebui să luăm de acolo de unde trebuie informația. În momentul de față, din păcate, în România, de fapt, nu numai în România este valabil, am văzut ce se întâmplă la nivel mondial, la nivel european în primul rând, că în această aria geografică suntem, oamenii încă nu cred decât în momentul în care trec prin boală și văd ce se întâmplă – mai mult de atât, cei care ajung pe secțiile de spital, care își văd colegii de suferință, pe cei de lângă pat dintr-un salon care pleacă în Terapie și nu se mai întorc. Știm că în 85% – 86% dintre cazuri această formă de boală evoluează bine, adică exact ca într-o viroză pe care o știam, dar mai sunt acele 15% dintre cazuri care au o evoluție nefavorabilă, cazurile severe care stau prin Terapie Intensivă luni de zile până își revin, cu amputare funcțională importantă, (…) acel procent redus de populație care e în stare critică, cei care sunt intubați și la care, din păcate, știm care este procentul de supraviețuire, deci extrem de redus”, a explicat dr. Gilda Popescu.

Ea estimează că situația SARS-CoV-2 va deveni similară cu cea a virusului influenza.

„Ca specialist pneumolog, eu cred că această infecție cu virusul SARS-CoV-2 o să fie exact ce este acum cu virusul influenza, deci virusul care provoacă gripa, adică ne vom vaccina an de an și vom supraviețui făcând forme ușoare, forme care n-au nevoie decât de tratamente simple, cum facem în gripă – cu antiinflamatorii, cu vitamino-terapie și numai în cazuri deosebite care se suprainfectează, deci la nivelul plămânului se produce o suprainfecție bacteriană, vor lua antibiotice. La fel trebuie privită și această boală”, a adăugat dr. Gilda Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)