Google aniversează 137 de ani de la nașterea lui Houdini

Google aniversează 137 de ani de la nașterea lui Houdini
Foto: google.com

Google comemorează, joi, 137 de ani de la nașterea marelui magician Houdini. Motorul de căutare online, care a creat timp de 10 ani logo-uri pentru a celebra aniversări alor diverși scriitori, artiști, oameni de știință și altor oameni celebri, îl aniversează de această dată pe cascadorul de origine evreo-ungară Erik Weisz.

Harry Houdini (numele de scenă) s-a născut pe 24 martie 1874 și a murit pe 31 octombrie, 1926. A fost magician, actor, producător de film, dar și un șarlatan care susținea că are puteri supranaturale.

Houdini a provenit dintr-o familie pauperă și a fost nevoit să se angajeze de mic copil pentru a-și susține familia.  La vârsta de 17 ani a fost captivat de memoriile marelui magician francez Jean Eugene Robert-Houdin și a început să facă primele trucuri cu cărți de joc.

Magicianul s-a făcut remarcat în 1899 când managerul Martin Beck a rămas impresionat de trucul său cu cătușe și i-a sugerat să se concentreze pe evadări. Doar în câteva luni, Houdini performa în fața a sute de oameni, în cele mai renumite teatre din America.

Harry Houdini a murit în 1926 de peritonită la vârsta de 52 de ani. La înmormântarea acestuia au participat 2000 de oameni.

Ultima oră
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend
18:18 - AUR pregătește o lege privind LGBTQ+ similară cu cea din Ungaria. Claudiu Târziu: Susținem familia și valorile creștine. Activiștii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și grădinițele din România
18:14 - CNCAV: 15.904 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 10.704 au primit prima doză
18:03 - Sibiu: Cel mai vechi obiect de cult al comunităţii săseşti din Transilvania a fost recuperat de polițiști după 5 ani de la furt
17:56 - Ludovic Orban: „Ne menținem angajamentul clar de desființare a Secției speciale” / Ce variante susține PNL pentru deblocarea discuțiilor din coaliție (VIDEO)
17:48 - Andrei Baciu: România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin anti-COVID
17:43 - Incendiu în apropiere de Atena: Au ars mari întinderi de pădure, iar flăcările se apropie de suburbiile capitalei Greciei
17:26 - Ludovic Orban: Cine a stabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească / Am discutat posibile soluții pentru a stimula vaccinarea, inclusiv prin măsuri care să condiționeze accesul la activități neesențiale (VIDEO)