Google comemorează 76 de ani de la naşterea lui Roger Hargreaves

Google comemorează 76 de ani de la naşterea lui Roger Hargreaves

Google aniversează 76 de ani de la naşterea lui Roger Hargreaves, autorul şi ilustratorul britanic, cunoscut pentru seria de benzi desenate „Mr. Men” şi „Little Miss”.

Motorul de căutare a creat pentru această aniversare prin Google Doodle câte un personaj animat, de la Mr. Tickle, până la Mr. Bump.

Cărţile artistului britanic care conţin poveşti simple şi haioase, cu ilustaţii puternic colorate au fost vândute peste 85 de milioane de exemplare în întreaga lume, fiind traduse în 20 de limbi.


Foto: mrmen.wikia.com

Roger Hargreaves a lucrat un an în spălătoria deţinută de tatăl său, după care a intrat în domeniul publicităţii. Pentru că ambiţia sa a fost să devină un ilustrator, în 1971, în timp ce lucra într-o firmă din Londra, Hargreaves a scris prima sa carte „Mr. Tickle”.

După ce a găsit un editor care să-i publice cartea, volumul a devenit un succes real şi a fost vândut cu peste un milion de exemplare, în mai puţin de 3 ani.

În 1988 Roger Hargreaves a încetat din viaţă, după ce a suferit un atac de cord. După moartea tatălui său, Adam Hargreaves a continuat seria de benzi desenate „Mr. Men” şi „Little Miss”.


Foto: daddytypes.com

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)