Otrăvuri pe grătar! Mici cu nitraţi, monoglutamat de sodiu și carmin. Te-ai întrebat vreodată câte E-uri au?

Otrăvuri pe grătar! Mici cu nitraţi, monoglutamat de sodiu și carmin. Te-ai întrebat vreodată câte E-uri au?

Românii adoră să iasă la grătar, iar micii sunt nelipsiți de la petrecerile cu prietenii. Gustoși, dar deloc sănătoși. Cel puțin așa arată un studiu realizat de InfoCons,care arată E-urile pe care le conține carnea tocată.

În cadrul studiului au fost analizate 14 produse, ce au următorii producători sau distribuitori:Auchan Romania S.A., CRISTIM 2 PRODCOM SRL, Integra SRL, MEGA IMAGE S.R.L., S.C. DOLY-COM DISTRIBUTIE S.R.L., S.C. Smithfield Prod S.R.L., SALBAC S.A., SC ALDIS SRL, SC CARREFOUR Romania SA,S.C. Diana SRL, Selgros cash & carry. 28.57% dintre produse au menționat pe etichetă, pentru producător, doar țara în care au fost fabricate, respectiv România.

Ca urmare a realizării acestui studiu,în ceea ce privește numărul de E-uri, a reieșit faptul că acesta variază între 1 și 7 E-uri.

Ca urmare a realizării acestui studiu,în ceea ce privește numărul de E-uri, a reieșit faptul că acesta variază între 1 și 7 E-uri.

Produsele cucel mai scăzut număr de E-uriau fost:

Denumire produs

Brand

E-uri

Denumire E-uri

Nr E-uri

Aldis Mici Pentru Gratar Speciali 900g

Aldis

E500

bicarbonat de sodiu

1

Carrefour Mici 8 buc.

Carrefour

E500

bicarbonat de sodiu

1

Cris-Tim Mici Extra 900g

Cris-Tim

E500

bicarbonat de sodiu

1

Integra Mici Bucur 900g

Integra

E500

bicarbonat de sodiu

1

Selgros Mici KG

Selgros

E500

bicarbonat de sodiu

1

Smitfield Mici Domnesti porc-vita 0.9kg

Smitfield

E500

bicarbonat de sodiu

1

La polul opus, produsele cucel mai ridicat număr de E-uriau fost:

Denumire produs

Brand

E-uri

Denumire E-uri

Nr E-uri

Agricola Mici Gustosi

Agricola

E300, E500, E262i, E331, E450, E452, E120

acid ascorbic, bicarbonat de sodiu, acetat de sodiu, acetat de sodiu, difosfati, polifosfati, carmin

7

Doly Mici vita-oaie 1kg

Doly

E500, E262, E331, E120, E160c, E316

bicarbonat de sodiu, acetat de sodiu, acetat de sodiu, carmin, extract de paprika, izoascorbat de sodiu

6

E-urile identificate în produsele studiate sunt:carmin – E120,extract de paprika – E160c,acetat de sodiu – E262,acid ascorbic – E300,ascorbat de sodiu – E301,izoascorbat de sodiu – E316,acetat de sodiu – E331,difosfati – E450,polifosfati – E452,bicarbonat de sodiu – E500.

Sorin Mierlea, președinte InfoCons:

„Cumpărăm mici gata preparați? Cumpărăm micii proaspeți ca să îi gătim acasă? Sau cumpărăm carne și toate ingredientele de care avem nevoie și ne preparăm singuri micii în cazul în care chiar avem poftă? La toate aceste întrebări am încercat să găsim un răspuns și cred că fiecare va înțelege și va știi să aleagă în cunoștință de cauză, urmărind testele comparative InfoCons.”

Ultima oră
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative