Grecia, atractivă și pentru hoți. Furt de 3.000 de euro într-o renumită destinație de vacanță. Turist român: „Aviz pentru concetățeni”

Grecia, atractivă și pentru hoți. Furt de 3.000 de euro într-o renumită destinație de vacanță. Turist român: „Aviz pentru concetățeni”
Foto simbol: Pixabay

Grecia nu este o destinație atractivă numai pentru turiștii din întreaga lume, ci și pentru hoții care profită de neatenția oamenilor și pun la cale tot felul de escrocherii.

Furt de 3.000 de euro într-o renumită destinație de vacanță din Grecia

Un incident de acest gen a fost povestit pe un forum de către un turist român care a fost recent în Halkidiki, transmite Playtech.ro.

„Plaja Tigania. Azi 25 iunie, în parcarea din partea de sus, pe dealuri, am fost avertizat de către un grup de români că numai ce descoperiseră că fuseseră jefuiți. Metodă inedită, ușa la mașină neforțata, portofelul cu actele în mașină, luaseră doar banii (3000 de euro). Aviz pentru concetățeni”, a povestit un internaut pe grupul de Facebook „forumhalkidiki”.

Întâmplarea a stârnit reacții diverse, iar unii au vorbit chiar și despre neglijență.

„Dar chiar, cum să lași 3000 Euro în mașină și/sau telefoane? În primul rând nu aș umbla cu atâția bani cash la mine în concediu, iar în al doilea rând nu las telefonul sau bani în mașinî nici în mijlocul orașului, sau în parcare supravegheată video”, a scris un alt utilizator.

Cum vara este în toi, românii au început să ia cu asalt plajele din țara elenă, iar unii dintre ei au tot felul de curiozități pentru a fi siguri că nu vor avea parte de surprize neplăcute în timpul sejurului. Pe „Forum Thasos”, o pagină de Facebook, un român i-a întrebat pe conaționali ce fac cu bunurile personale când intră în mare, iar soluțiile au fost de tot felul.

„Faci o groapă sub pătură și le bagi într-o pungă, apoi punga în groapă și pătură sau cearșaful peste gropiță”, a recomandat o internaută, mai în glumă mai în serios.

Urmăriți B1TV.ro și pe