Grupuri de Facebook, realizate pentru comercializarea certificatelor false de vaccinare. Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție

Grupuri de Facebook, realizate pentru comercializarea certificatelor false de vaccinare. Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție
Începe vaccinarea cu doza trei / Foto: Hepta.ro

Un medic din București trage un semnal de alarmă cu privire la certificatele de vaccinare false. Oamenii își pot câștiga astfel accesul în mall-uri și centre comerciale, dar nu se vor putea proteja în fața COVID-19, riscând astfel să dezvolte o formă severă a bolii, sau chiar să ajungă la deces.

Prin vaccinare oamenii se imunizează în fața COVID-19, iar dacă totuși ajung să se infecteze, forma de boală pe care o vor dezvolta este una mult mai ușoară, comparativ cu efectele pe care SARS-CoV-2 pe poate avea în rândul persoanelor nevaccinate. Totuși, acest aspect nu este luată în calcul de toată lumea, iar certificatele false de vaccinare, care nu asigură protecție, ci doar o hârtie ce permite cetățenilor să „fenteze” noile restricții.

Grupuri de Facebook, dedicate falsificării de certificate verzi

Unul dintre locurile în care se „comercializează” aceste certificate de vaccinare verzi sunt și grupurile de Facebook, reclamă medicul Vasi Rădulescu. Medicul a încercat să semnaleze acest fapt tot pe o rețea de socializare și este extrem de curios cum pot oamenii să fie dispuși să plătească pentru o hârtie care nu le aduce nici un fel de protecție.

Există niște grupuri pe Facebook care vând certificate Covid. Mi se pare absolut incredibil să-ți faci business din așa ceva. Vă anunț că Poliția Română a primit deja informațiile și va acționa repede.

Și cum vă puteți lua un certificat, știind că aveți o hârtie și ZERO protecție în fața bolii? Câtă inconștiență e asta?
Idem cu cei vaccinați la chiuvetă, bașca figurând și vaccinați în sistem! Dacă vedeți moarte pe lângă voi și vreți vaccin, cum procedați? Vă autodenunțați”, a explicat medicul Vasi Rădulescu, pe pagina lui de Facebook.

Medicul Vasi Rădulescu, apel la responsabilitate

Medicul Vasi Rădulescu face în continuare apel la responsabilitate în rândul cetățenilor și le cere să se informeze din surse oficiale atunci când aleg să ia o decizie.

Avem nevoie de responsabilitate, respectarea regulilor, încrederea în știință. Altfel suntem pe o pistă imorală, ilegală, cu riscuri multiple”, a mai adăugat medicul Vasi Rădulescu.