Guvernul a aprobat 7.880 de posturi noi la Ministerul de Interne. Cărbunaru: „Nu vorbim despre angajări”

Guvernul a aprobat 7.880 de posturi noi la Ministerul de Interne. Cărbunaru: „Nu vorbim despre angajări”
Foto: Facebook / Politia Romana

Guvernul a aprobat miercuri suplimentarea posturilor din cadrul Ministerului de Interne cu 7.880. Dintre acestea, cele mai multe, peste 5.600, sunt în cadrul Poliției, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.  El a precizat că noile posturi nu implică, în acest moment, eforturi bugetare suplimentare, pentru că nu ar fi vorba de angajări.

Noi posturi vor fi înființate în MAI

„Sunt posturi necesare pentru a redimensiona structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală de Paşapoarte, Jandarmeria Română. Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi. Cei de la Imigrări gestionează valul de refugiaţi care au intrat în România, dar sunt, de asemenea, posturi necesare şi pentru a gestiona situaţiile speciale pe care Poliţia le are în grijă, structuri specializate pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică”, a explicat Cărbunaru.

El a adăugat că măsura adoptată vizează organizarea şi configurarea organigramei MAI.

„Nu este un anunţ privind angajări pe care să le facă Ministerul de Interne, este un anunţ care vizează organizarea şi configurarea organigramei ministerului, este vorba despre posturi şi nu despre oameni. Nu vorbim despre angajări, 7.880 de angajări, ci de posturi în organigrama acestui minister. E o formă de organizare, nu este un anunţ de angajare”, a spus Dan Cărbunaru.

Fără angajări la stat de la 1 iulie

Coaliția de guvernare a anunțat, luni seară, că a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Printre altele, pachetul cuprinde acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei și amânarea cu nouă luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare.

Totodată, coaliția a mai decis suspendarea angajărilor la stat și diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%.

Urmăriți B1TV.ro și pe