Horia Tomescu: Parcul Herăstrău pentru oameni, nu pentru mașini. Am dispus să se ia toate măsurile pentru a interzice circulația vehiculelor în parc pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului

Horia Tomescu: Parcul Herăstrău pentru oameni, nu pentru mașini. Am dispus să se ia toate măsurile pentru a interzice circulația vehiculelor în parc pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului
Foto: Facebook / Horia Tomescu

Horia Tomescu, viceprimar al Capitalei, a anunțat că a dat dispoziție Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București să ia toate măsurile necesare pentru a interzice accesul auto în Parcul Herăstrău pe aleile cu intrare dinspre șoseaua Nordului.

„Parcul Herăstrău pentru oameni, nu pentru mașini”, spune Horia Tomescu

Oficialul a anunțat că aleile în cauză vor redeveni exclusiv pietonale, din 7 iunie.

„Am dispus Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru a interzice circulația vehiculelor în parc pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului, conform legislației în vigoare. Deținătorii de autovehicule staționați în aceste locații vor fi notificați începând de astăzi, urmând ca de miercuri, 7 iunie 2023 aceste alei să redevină exclusiv pietonale”, a scris Horia Tomescu, miercuri, pe Facebook.

„Bucureștiul are privilegiul de a avea unele dintre cele mai vechi și mai frumoase parcuri și grădini publice din România, unul dintre parcurile istorice semnificative este Parcul Regele Mihai (Herăstrău), monument istoric de importanță națională, declarat zonă construită protejată de peste douăzeci de ani”, a adăugat Horia Tomescu.

„O porțiune de șapte hectare din acest parc a fost vândută în 1999 de către Biroul de Turism și Tranzacții (BTT) unei firme private. A urmat o lungă bătălie în instanțele de judecată, în momentul de față există hotărâri definitive și irevocabile prin care Municipiul București este proprietarul și ALPAB este administratorul pentru această suprafață de domeniu public”, a mai declarat viceprimarul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră