Iacob Ridzi a ajuns la DNA: N-ar trebui să fiu trimisă în judecată

Iacob Ridzi a ajuns la DNA: N-ar trebui să fiu trimisă în judecată
Foto: B1 TV

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a ajuns, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Monica Iacob-Ridzi a declarat că aceasta a venit să studieze dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu fals intelectual şi uz de fals, şi a declarat că nu ar trebui să fie trimisă în judecată.

„După cât scandal a fost în jurul acestui subiect, cu siguranţă vom ajunge acolo (…) Am venit să studiez dosarul. În mod normal, n-ar trebui să fiu trimisă în judecată, dar cu siguranţă vom ajunge acolo”, a declarat fostul ministru.

Ridzi ar fi acordat mai multe contracte fără licitaţie în perioada în care deţinea funcţia de Ministru al Tineretului şi Sportului.

În urmă cu un an, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererile Parchetului privind încuviinţarea percheziţiei informatice în computerul utilizat de Monica Iacob-Ridzi, în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal în care s-a dispus extinderea urmăririi penale în cazul ministrului pentru săvârşirea a patru noi infracţiuni.

Urmează ca procurorii să stabilească dacă există probe noi împotriva ei sau nu.

Iacob Ridzi s-a prezentat la DNA

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației